4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Primarul Pandele, soțul Gabrielei Firea, intră în război cu purtătorul de cuvânt al BOR

Publicat pePrimarul Pandele din Voluntari, soțul ministrului Gabriela Firea, a postat pe internet un mesaj dur la adresa purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu.

În textul pe care l-a postat pe facebook, edilul din Voluntari, Florentin Pandele, nu menționează numele lui Bănescu, dar indică funcția acestuia, de purtător de cuvânt al BOR.

Cităm din mesajul postat pe contul de facebook al lui Florentin Pandele:

“Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, acest individ care se crede o „instituție independentă”, sau mai bine zis „dependentă de altă instituție”, și-a descoperit de câteva zile și vocația de instanță morală, de la înălțimea căreia, înveșmântat în straie #rezist, dă sentințe în societate pe seama dramelor unor bătrâni chinuiți de niște netrebnici!

La prima vedere, ai putea zice că s-a trezit cetățeanul vigilent și revoltat din el, care săracul nu mai are somn de câteva zile din cauza nenorocirilor prezentate de întreaga presă scrisa, vorbita și vizualizata din România.

În cel mai creștin spirit cu putință, „omul fără de păcat” aruncă piatră după piatră, dacă nu zilnic, măcar la două zile, în cea deja crucificată de toate mass-media, aliniindu-se unei „armate” care acționează concertat și neobosit pentru a duce la îndeplinire ordinul: „Dacă nu o putem scoate din politică, măcar s-o mai coborâm în sondaje”.

Cu sau fără voie de la superiorii săi ierarhici (pe linie bisericescă), iar în cazul acesta tăcerea poate fi interpretată drept o formă de încuviințare, și în mod clar cu sprijin și inspirație din alte instituții, altele decât Biserica, purtătorul de cuvânt al B.O.R. s-a transformat în vârf de lance al curentului așa-zis progresist”

Soțul ministrului Gabriela Firea sugerează că, pe viitor, purtătorul de cuvânt al BOR ar putea lansa mesaje împotriva familiei tradiționale sau chiar împotriva Patriarhului Daniel. “Nu va mai mira pe nimeni dacă în viitor se va ralia și altor cauze, împotriva familiei tradiționale, a propriei credințe și, de ce nu?, împotriva Patriarhului”, susține Florentin Pandele.

Mesajul de mai sus fusese postat pe facebook în seara zilei de 10 iulie 2023. Anterior, Vasile Bănescu îi criticase pe acei politicieni care afișează, ostentativ, credința lor religioasă. Bănescu se referea în mod special la cei care tolerau abuzurile din căminele de bătrăni.

Mesajul postat la data de 8 iulie de Vasile Bănescu fusese următorul:

“Compasiunea reală presupune împreună-suferința cu cel zdrobit de pumni, de foame, de sete. De cruzime. Compasiunea reală se traduce în reacție reflexă de implicare în orice mod accesibil ție pentru stoparea suferinței celuilalt, aflarea adevărului sugrumat și, în context, pentru elucidarea urgentă a cauzelor tentaculare din care se hrănește o monstruoasă…Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri