10.6 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Primii 44 de refugiați ucraineni au fost angajați în România

Publicat peConform acestuia, cei 44 de refugiați au fost angajați de o companie din Bistrița.

Marius Budăi anunță că, în paralel, ANOFM oferă servicii de profilare, consiliere și îndrumare pentru mai mulți cetățeni ucraineni care și-au manifestat dorința de a se angaja.

Pliante cu informații pentru cetățenii ucraineni, privind condițiile de angajare în România, sunt împărțite și afișate în vămi, gări, autogări și alte puncte des tranzitate.

Guvernul a stabilit că cetățenii ucraineni vor avea posibilitatea să se încadreze în muncă pe teritoriul României în baza declarației pe propria răspundere, dată angajatorului român. Prin această declarație ei își asumă că îndeplinesc condiţiile de pregătire profesională şi experienţă în activitate necesare ocupării postului pe care urmează să fie încadrați şi că nu au antecedente penale incompatibile cu activitatea pe care urmează să o desfăşoare pe teritoriul României.

De asemenea, cetățenii proveniți din Ucraina vor avea posibilitatea să se încadreze în muncă fără a fi necesară obținerea, de la misiunile diplomatice ale României în Ucraina, a vizei de ședere în scop de muncă.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri