20.7 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Primul candidat la prezidențiale. Un fost ministru PSD declară că se înscrie în cursa pentru Cotroceni ca să nu rămână „într-o zonă de confort”

Publicat peMarti, 07 Februarie 2023, ora 14:30

964 citiri

România va avea un nou președinte la finalul alegerilor prezidențiale programate în 2024, după cei zece ani de mandat ai lui Klaus Iohannis.

Există mai multe nume vehiculate cu șanse semnificative de a ocupa funcția supremă în România. Printre aceștia, se numără Mircea Geoană sau Laura Codruța Kovesi. Ambii au negat, până acum, o eventuală depunere a candidaturii.

Până la anunțurile oficiale importante, apar candidații de duzină.

Fostul ministru PSD al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. Acesta a fost dat afară din partid în 2020, la scurt timp după eșecul Vioricăi Dăncilă de la prezidențiale.

Teodorovici susține că-și depune candidatura fiindcă nu vrea să rămână „într-o zonă de confort”.

„Am spus că așa e corect, ca un politician care crede că poate face ceva pentru cei din jurul său să își dorească o funcție cât mai sus ca să poată face bine pentru cât mai mulți dintre români. Pentru că altfel, dacă te oprești, înseamnă că e o zonă de confort, în care te mulțumești și că nu ești acel politician de care țara are nevoie.

Poate sunt vorbe care par mari sau care pot fi duse în derizoriu pentru că clasa politică în general – din care și eu am făcut parte, nu mă dezic, nu mă ascund – a facut astfel de gesturi pentru că dădeau bine în fața românilor, spun ce vor românii să audă, în mare parte, și atunci astfel de vorbe sau de gesturi sunt duse în derizoriu”, a afirmat fostul ministru într-un interivu pentru Aleph News.

Întrebat dacă confirmă astfel faptul că va candida la alegerile prezidenţiale, Teodorovici a spus că a confirmat „din prima zi în care am făcut pasul către politica românească”.

Chestionat apoi dacă va candida independent sau din partea vreunui partid, fostul ministru precizat că e „o discuţie lungă”: „Eu aş prefera şi mi-aş dori foarte mult ca alături de mine, dacă voi face acest pas, să fie românii. Pentru că românii în 2024 cred că vor dori altceva. Cred că va fi un an atipic, un an nu al partidelor, ci al acelor persoane – că sunt pentru primari, pentru consilii judeţene, pentru funcţia înaltă în stat – vor fi persoane”, spune fostul ministru.

Eugen Teodorovici are 51 de ani şi a fost ministru al Fondurilor Europene, apoi ministru de Finanţe în Guvernul Ponta. Ulterior, a fost al Finanţelor Publice în Guvernul Dăncilă.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri