22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Prizonierii de război ruși ar fi fost împușcați în picioare de soldații ucrainieni. Autoritățile au anunțat o anchetă

Publicat peKievul a anunțat că ia acuzațiile ”foarte în serios”, după ce au apărut imagini neverificate cu prizonierii de război ruși aparent împușcați în picioare. Totuși, comandantul militar ucrainean general Valerii Zaluzhnyi a acuzat Rusia că a falsificat videoclipurile.

”Inamicul produce și distribuie videoclipuri cu tratamentul inuman al pretinșilor „prizonieri ruși” de către „soldații ucraineni” pentru a discredita forțele de apărare ucrainene”, a spus Zaluzhnyi.

”Suntem o armată europeană și nu ne batem joc de prizonierii noștri. Dacă acest lucru se dovedește a fi real, acesta este un comportament absolut inacceptabil”, a spus Oleksiy Arestovych, un consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

”Aș dori să reamintesc încă o dată tuturor forțelor noastre militare, civile și de apărare că abuzul asupra prizonierilor este o crimă de război care nu are amnistia conform legii militare și nu are termen de prescripție”, a adăugat acesta, potrivit The Guardian.

Oleksander Motuzyanyk, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, a declarat că nu știe cine a fost implicat sau unde au avut loc incidentele: ”în prezent, nimeni nu poate confirma sau infirma veridicitatea acestui videoclip. Nu se știe unde se întâmplă sau cine sunt participanții.”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că ”imaginile monstruoase” trebuie să fie evaluate din punct de vedere legal, iar cei care au participat să fie trași la răspundere.

Videoclipul a apărut în timp ce forțele ucrainene au revendicat luni victorii semnificative pe câmpul de luptă, primarul local din Irpin spunând că orașul, care se află la periferia de nord-vest a Kievului, a fost reluat.

”Astăzi avem vești bune – Irpin a fost eliberat. Înțelegem că vor fi mai multe atacuri asupra orașului nostru și îl vom apăra cu curaj”, a spus Oleksandr Markushyn.

La Harkov, primarul, Ihor Terekhov, a spus că războiul se întoarce împotriva rușilor, în ciuda faptului că orașul său a fost bombardat de câteva săptămâni.

 

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri