16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Probleme mari în proiectul drumului expres Lugoj – Filiași. S-ar putea lăsa cu dosare penale

Publicat pe


Situația înregistrată în proiectul drumului expres care va lega Lugojul de Filiași (Craiova), se complică mai mult decât surprinzător. După ce cei de la Egis au contestat rezultatele licitației pentru stabilirea executanților studiilor de fezabilitate pe două loturi, cazul ajungând la Tribunalul București, situația se complică și mai mult, Compania de Drumuri ar putea iniția un dosar penal pentru fals.

Așa cum deBanat.ro a relatat deja, proiectul drumului expres care va lega Lugojul de Filiași este în acest moment blocat, după ce cei de la Egis au contestat rezultatele licitației pentru stabilirea firmelor care fac studiile de fezabilitate pe acest drum. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis plângerea, iar cazul a ajuns la Tribunalul București, unde a și avut deja un termen.

Se pare că la mijloc sunt probleme mult mai mari, care au dus la contestație. O firmă dintre cele care au câștigat licitația, în asociere cu altele, și-ar fi falsificat datele din bilanț, datele contabile. Cei de la CNSC s-au sesizat și informațiile au ajuns la CNAIR.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, spune că a cerut Companiei de Drumuri să întocmească dosare penale în acest caz.

”Pe Lugoj – Craiova vom avea câștigători pe studiile de fezabilitate. Foștii câștigători au făcut fals în acte publice, să le facă CNAIR dosare penale, și-au falsificat bilanțul, datele economice. Să le facă dosar penal, asta dincolo de faptul că intră pe blacklist! Te duc în situația în care blochezi investiții importante pentru că tu ești hoț și crezi că nu se prind alții. Au prelungit cu cteva luni aceste proiecte, sunt pierdute…”, a spus Sorin Grindeanu, la Timișoara.

Desigur, nimeni nu poate spune că cei de la Egis ar putea fi declarați câștigători în urma reanalizării documentelor. Dar, tot răul spre bine, nu ar fi o surpriză ca, odată declarat un nou câștigător pe proiectele contestate din cauza problemelor descoperite, să fie oprite și procesele respective. De asemenea, nici acest lucru nu este afirmat de vreun oficial!

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri