32.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Profesori valoroşi şi învăţământ de calitate. Universitatea Politehnică, în topuri naţionale şi internaţionale

Publicat pe


Research.com a dat publicității primul ranking în care sunt incluse și instituții de învățământ superior din România. Universitatea Politehnică este clasată şi la nivel naţional, dar şi la nivel internaţional, iar mulţi dintre profesori au o cotă foarte bună.

​Research.com, unul dintre cele mai importante portaluri dedicate cercetătorilor/oamenilor de știință din universități, a dat publicității clasamentul celor mai bune universități în 2022, în care sunt incluse în premieră și instituții de învățământ superior din România. Principalul criteriu de departajare este suma valorilor indicelui H ale tuturor oamenilor de știință de frunte asociați cu o anumită universitate. Un om de știință de frunte este un cercetător cu un indice D (indicele H de disciplină) mai mare decât un anumit prag (în majoritatea cazurilor 30 sau 40) pentru domeniile lor de studiu.

 

​Potrivit acestuia, Universitatea Politehnica Timișoara se clasează pe locul 4 în România și 1900 în lume, iar domeniul Electronică și Inginerie Electrică se află pe locul 1 în țară și 291 în lume. Performanța este cu atât mai meritorie cu cât numărul total al cadrelor didactice din Universitatea Politehnica Timișoara este cu mult mai mic decât numărul cadrelor didactice din universitățile clasate în fața acesteia.

În comparație cu alte clasamente universitare globale, scopul ranking-urilor Research.com este de a se concentra în primul rând pe realizările în cercetare ale cadrelor de top care lucrează în instituție, din dorința de a inspira oamenii de știință, proprietarii de afaceri și guvernele din întreaga lume să exploreze spre ce se îndreaptă experții de top și să ofere o oportunitate întregii comunități științifice de a descoperi care sunt experții de frunte în diferite domenii de cercetare.Research.com a realizat, de asemenea, și un clasament al oamenilor de știință de top, cu cel mai mare H-index, Universitatea Politehnica Timișoara fiind prezentă cu patru profesori de o valoare deosebită: Radu-Emil Precup (H-index 58), Ion Boldea (H-index 50), Ștefan Preitl (H-index 38) și Liviu Marșavina (H-index 33).

Procesul de clasare a implicat o examinare detaliată a profilurilor a 166.880 de cercetători de la Google Scholar și Microsoft Academic Graph, din peste 2.814 instituții.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri