9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Prognoza meteo 4 aprilie 2022. Valori termice foarte scăzute la început de săptămână. Oscilaţii mari de temperatură de la o zi la alta

Publicat pePrognoza meteo 4 aprilie 2022. La noapte, vremea va fi deosebit de rece pentru prima decadă a lunii aprilie în jumătatea de nord-vest a ţării, iar în restul zonelor valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale. În nord-vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului vor fi înnorări persistente, iar temporar, în special în primele ore ale intervalului se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în zonele joase de relief, în timp ce, la munte va ninge.

În restul țării cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sud-est, unde doar izolat vor mai fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales la începutul nopții, în sudul, estul și centrul țării, precum și în zona Carpaților Meridionali. Temperaturile minime, se vor situa, în general, între -6 și 4 grade. Local se va produce brumă, iar izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în primele ore ale intervalului. Temperatura minimă mai scăzută decât în noaptea precedentă va fi de 1…3 grade.

Citeste si Prognoza meteo aprilie 2022. Cum va fi vremea de Paşti

Prognoza meteo 4 aprilie 2022

În ţară, vremea va fi rece pentru această dată, local deosebit de rece în nord-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării. Temperaturile maxime vor fi de la 2…3 grade în Maramureș și estul Transilvaniei, până spre 13 grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa, în general, între -8 și 3 grade. Pe parcursul zilei vor fi înnorări în majoritatea regiunilor, însă doar pe suprafețe mici vor fi precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și mixte în nord-vest și centru.

Noaptea cerul va fi mai mult senin și se va produce brumă în jumătatea de nord a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări, ziua local la munte și pe arii restrânse în sud și centru, iar noaptea se va intensifica îndeosebi în zona înaltă din nordul Carpaților Orientali, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h. Dimineața și noaptea, izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, vremea va continua să se răcească, devenind rece pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona periferică spre -2 grade, unde se va produce brumă. Pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, iar noaptea va deveni mai mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 5 aprilie 2022

În ţară, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi semnificativ în mare parte din ţară, valorile termice situându-se în jurul celor normale datei. În nord-vestul, nordul și nord-estul țării, iar în a doua parte a intervalului și în centru vor fi înnorări, însă doar pe suprafețe mici, trecător vor fi precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar în zonele montane aferente, la altitudini mari vor fi ninsori şi lapoviţă.

În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va avea intensificări susţinute în Carpaţii Orientali, în special la altitudini mari unde rafalele vor depăși 80 km/h, dar local şi temporar şi în restul masivelor montane şi cu viteze mai mici în zonele joase din nord-vest, nord, centru şi est. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade. Vor fi condiţii de ceaţă, iar în depresiuni, noaptea, pe suprafeţe mici se va produce brumă.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi se va încălzi, valorile termice devenind normale pentru această perioadă din an. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…5 grade, mai scăzută în zona periferică.

Citeste si Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele săptămâni. Luna aprilie începe cu zile reci

Prognoza meteo 6 aprilie 2022

În ţară, valorile termice vor continua să crească, vremea devenind caldă pentru început de aprilie în regiunile sudice şi sud-estice. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult senin, exceptând în primele ore regiunile nord-vestice și estice, unde vor fi înnorări și cu totul izolat posibile ploi slabe. Noaptea aria de nebulozitate se va extinde treptat dinspre sud-vest și va cuprinde majoritatea regiunilor.

Îndeosebi spre sfârșitul intervalului, local și temporar în sud-vest și în zona montană aferentă va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime între 2 și 12 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, unde izolat se va produce brumă.

În Bucureşti, vremea se va menține frumoasă şi va continua să se încălzească devenind caldă, astfel că temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade. Cerul va fi senin pe parcursul zilei și în prima parte a nopții apoi se va înnora treptat, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo 7 aprilie 2022

În ţară, cerul va avea înnorări și temporar va ploua, în prima parte a intervalului local în jumătatea sudică a țării și pe arii
restrânse în rest, iar noaptea izolat la munte și în nord-vest. În zona Carpaților Meridionali, la altitudini mari precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare ziua, local în est și sud-est, iar noaptea în zona montană, îndeosebi pe crestele Carpaților Orientali și Meridionali. Temperaturile maxime, mai coborâte decât cele din ziua anterioară se vor situa în jurul celor normale și se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime între 2 și 9 grade.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări temporare, iar în prima parte a intervalului vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere față de ziua anterioară va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 6…7 grade.

Prognoza meteo 8-10 aprilie 2022

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale, iar probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere din a doua parte a intervalului la început în vest, nord-vest și în centru, apoi și în restul teritoriului.

Sursa: www.romaniatv.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri