0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Prognoza meteo. Apare primul fenomen al toamnei în majoritatea regiunilor

Publicat pe



Prognoza meteo VINERI
În Țară

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în prima parte a zilei la munte, în Transilvania, local în Crișana, Maramureș, Moldova și izolat în celelalte regiuni, în cea de a doua parte a zilei aceste fenomene se vor extinde și în mare parte din Muntenia, Dobrogea, nordul și nord-estul Olteniei, iar noaptea vor fi local în regiunile sudice, sud-estice și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului. Vor fi condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp și izolat, cu o probabilitate mai mare în Carpații Meridionali, de Curbură, precum și în nordul Munteniei, 40 l/mp. În mare parte din țară valorile termice vor fi mai scăzute față de zilele precedente, astfel maximele se vor încadra între 21 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei, iar minimele vor fi de la 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali, până la 20 de grade pe litoral. Dimineața, dar mai ales noaptea, pe spații mici, vor fi condiții de ceață.

București

Valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi mai scăzute față de zilele precedente, dar se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 15…17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a zilei și noaptea, anunţă ANM.

Prognoza meteo SAMBATA
În Țară

Valorile termice vor scădea în sudul și sud-estul țării, dar vor fi în creștere ușoară în rest. Cerul va fi temporar noros. Vor fi averse și descărcări electrice, local la munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Cantitățile de apă vor depăși izolat 20…30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei și 20 de grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, în special pe văi și în depresiuni, va fi ceață.

Alertă meteo. Un ciclon loveşte România. ANM anunţă furtuni electrice violente şi grindină

București

Valorile termice vor continua să scadă ușor și vor fi apropiate de normele climatologice ale datei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 13…16 grade. Cerul va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai mare ziua, vor fi perioade cu averse și posibil descărcări electrice. Vântul va fi în general moderat în prima parte a intervalului, apoi slab. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

București

Valorile termice diurne vor crește ușor, iar temperatura maximă va fi de 27…28 de grade. Cerul va fi variabil, cu…



Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri