12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Prognoza meteo până pe 11 aprilie. Vești de la ANM despre temperaturile din următoarele săptămâni. Când vine cu adevărat primăvara!

Publicat pe


Deja au trecut primele două săptămâni din martie, cea dintâi lună de primăvară calendaristică, iar temperaturile au fost mai scăzute decât în mod obișnuit, pentru această perioadă a anului. Soarele blând și temperaturile de primăvară s-au lăsat în zadar așteptate, vremea fiind rece, în mare parte din țară, de parcă iarna n-ar fi vrut să se dea dusă.

Astfel că nu sunt puțini cei care se întreabă când va veni, cu adevărat, primăvara, cu temperaturi plăcute și zile însorite. Și cum va arăta vremea în a doua parte a lunii martie.
În tot acest context, s-au aflat informații noi de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). E vorba de estimări meteorologice pentru următoarele patru săptămâni, și anume pentru perioada 14.03.2022 – 11.04.2022, ce au fost făcute publice de ANM. Din care aflăm la ce să ne așteptăm din punct de vedere al temperaturilor, în perioada următoare.

Veștile despre temperaturile până spre finalul lunii martie nu sunt tocmai cele pe care le așteptau cei care vor să se bucure cât mai curând de căldura primăverii. Pentru această săptămână, meteorologii anunță că temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice, îndeosebi în sud și la munte.

Iată ce s-a transmis de la ANM, pentru fiecare săptămână în parte, până pe 11 aprilie:

Săptămâna 14.03.2022 – 21.03.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice și la munte.
Cu excepția regiunilor vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zona Carpaților Orientali.

Săptămâna 21.03.2022 – 28.03.2022

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în jumătatea de nord-vest a teritoriului.

Săptămâna 28.03.2022 – 04.04.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 04.04.2022 – 11.04.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în regiunile estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendință ușor deficitară în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel specific perioadei.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri