4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Ce trebuie să știe românii care și-au planificat concediul

Publicat peÎn prognoza emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 10 iulie – 8 august 2023, se precizează că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sudul şi estul ţării. Precipitațiile vor fi apropiate de normalul perioadei, exceptând sudul, jumătatea vestică a ţării şi unele zonele montane, unde vor fi deficitare.

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Ne aflăm în plină perioadă de concedii, iar românii sunt foarte interesați de cum va fi vremea. Meteorologii au transmis deja prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 10.07.2023 – 17.07.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în regiunile sudice.

Cu excepţia nord-vestului extrem al ţării unde regimul pluviometric va fi local excedentar, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în sudul ţării şi la munte.

Săptămâna 17.07.2023 – 24.07.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud şi sud-est.

Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în jumătatea vestică a ţării, dar mai ales în zona montană aferentă, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 24.07.2023 – 31.07.2023

Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurului celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 31.07.2023 – 07.08.2023

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-estul ţării.

Cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru intervalul 10 iulie – 8 august 2023 sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată – ECMWF, iar media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii este realizată comparativ cu media perioadei 2003 – 2022.

Sursa: www.impact.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri