-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Prognoza meteo. Se dezlănţuie urgia în următoarele zile, vom avea disconfort ridicat şi furtuni violente

Publicat pePrognoza meteo JOI

TARA
Vremea va fi instabilã, excepţie fãcând sud-estul ţãrii unde se va menţine canicularã. Disconfortul termic se va menţine ridicat în orele dupã-amiezii când indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi local va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în jumãtatea de sud a Moldovei. În Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Olteniei şi local în Muntenia, instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului, vijelii şi grindinã. Mai ales în intervale scurte de timp cantitãţile de apã vor fi de 20…30 l/mp şi pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 24 de grade.

BUCURESTI
Vremea va fi în continuare canicularã, cu disconfort termic ridicat în orele dupã-amiezii când indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil şi, mai ales spre searã şi noaptea, vor fi posibile înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade.

Prognoza meteo VINERI

TARA
Vremea se va rãci şi va fi în general instabilã, însã pe arii restrânse în sud şi sud-est disconfortul termic se va menţine ridicat şi indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãţi. Îndeosebi în a doua parte a zilei şi noaptea, vor fi perioade cu înnorãri accentuate, averse şi descãrcãri electrice, în centrul, sudul şi estul teritoriului, precum şi în zonele de munte şi pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp cantitãţile de apã vor fi de 20…25 l/mp şi izolat peste 40 l/mp. Izolat va cãdea grindinã. Vântul va avea intensificãri locale (rafale de 55…70 km/h), dar şi de scurtã duratã asociate averselor, când izolat se vor semnala vijelii, cu o probabilitate mai mare în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade.

Planeta se topeşte, s-a înregistrat cea mai călduroasă zi din toate timpurile. Oamenii de știință vor să „întunece” Soarele

BUCURESTI
Valorile termice vor fi în scãdere şi se vor apropia de cele specifice datei, însã disconfortul termic se va menţine ridicat. Vor fi perioade cu înnorãri, mai accentuate în a doua parte a zilei şi noaptea, când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Probabilitatea pentru cantitãţi de apã însemnate va fi ridicatã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 16…17…Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri