4.6 C
București
luni, 4 decembrie 2023

Proiect prin care numărul de posturi din Consiliul Județean Argeş, condus de PSD, creşte cu peste 25% / Liberalii critică inițiativa: „Se bate cap în cap cu prevederile celebrei ordonanţe de urgenţă pregătită de domnul Ciolacu”

Publicat pe


Reprezentanţii PNL Argeş critică o propunere a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă (PSD), care prevede majorarea cu peste 25% a numărului de posturi din organigrama instituţiei, de la 200 la 255. Liderul grupului consilierilor judeţeni liberali, Narcis Sofianu, aminteşte că Guvernul tocmai a propus reducerea posturilor din sistemul public pentru reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar.

Printr-un comunicat remis News.ro vineri seară, grupul consilierilor judeţeni ai PNL Argeş îi solicită în mod public preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, să retragă de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare din 7 august “Proiectul de hotărâre privind aprobarea Statului de funcţii al aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Argeş”.

”În fapt, prin acest proiect de hotărâre, domnul preşedinte Ion Mînzînă, în calitate de iniţiator, ne solicită să votăm propunerea dumnealui de creştere a numărului de angajaţi ai Consiliului Judeţean Argeş cu un număr de 55 de noi posturi, care se adaugă la cele 200 deja existente. Această propunere a domnului Mînzînă ne-a surprins în mod neplăcut, fiind în mod vădit o propunere inoportună şi generatoare de cheltuieli suplimentare consistente, în condiţiile în care la nivel naţional sunt discuţii foarte aprinse ce converg către ideile de restructurare a instituţiilor publice şi de aplicare urgentă a unor măsuri care să aibă ca efect imediat reducerea cheltuielilor bugetare în toate instituţiile publice. Această propunere ne-a surprins neplăcut şi în condiţiile în care noi, consilierii judeţeni liberali, lucrăm la o propunere de restructurare a personalului din cadrul aparatului de specialitate, crezând, cu bună credinţă, că în aceste perioade de criză domnul preşedinte Mînzînă va fi de acord să renunţe măcar la unul dintre cei cinci consilieri personali”, se arată în comunicatul semnat de liderul grupului de consilieri judeţeni liberali, Narcis Sofianu.

În document se arată, de asemenea, că propunerea de mărire substanţială a numărului de angajaţi cu 27,5% ”apare ca total inoportună şi prin raportare la faptul că, aşa cum am tot susţinut în ultimii ani, există prea multe consilii judeţene din România care au rezultate mult mai bune decât executivul Consiliului Judeţean Argeş sau care fac chiar performanţă în administraţia publică cu un număr mai mic de angajaţi”.

”Sperăm că măcar în ultimul an de mandat domnul Mînzînă să fie preocupat de performanţele profesionale ale angajaţilor, iar nu de numărul de posturi libere pe care poate să le pună la dispoziţia aparatului de partid”, transmit liberalii argeşeni.

Într-o declaraţie pentru News.ro, Narcis Sofianu a arătat că ”propunerea pesediştilor din Consiliul Judeţean Argeş de a face cea mai mare majorare de personal din istoria instituţiei se bate cap…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri