27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Proiectul reabilitării Gării de Nord Timișoara e în continuare blocat. Ministrul Transporturilor anunță noi întârzieri

Publicat pe


Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se bazează pe schimbarea legislației în domeniul licitațiilor publice pentru a putea accelera procedurile în ceea ce privește refacerea Gării de Nord din Timișoara. Grindeanu spune că lucrarea ce ar fi trebuit demarată este în continuare blocată și, din păcate, va fi în continuare mult întârziată ca urmare a condițiilor cerute de Primăria Timișoara.

Municipalitatea timișoreană va întârzia, prin deciziile luate, lucrările de renovare a Gării de Nord, spune ministrul. CFR Infrastructură s-a adresat Comisiei de Urbanism pentru modificarea designului din autorizația de construcție aprobată de primărie pentru că studiul DALI aprobat pe toată țara pe toate proiectele impune o anumită soluție tehnică, afirmă Grindeanu. Solicitarea a fost transmisă și deja dezbătută de respectiva comisie, dar soluția solicitată de CFR, vorbim despre o placare a clădirii cu plăci de aluminiu, nu a fost pe placul comisiei, pentru că nu s-ar încadra în arhitectura zonei. Solicitarea: placarea cu piatră.

Din păcate, aceasta va duce la o întârziere semnificativă a proiectului, pentru că cerințele din studiul DALI nu sunt respectate, iar finanțarea a fost acordată pe baza acelui studiu.

”Am fost anunțat că sunt prost informat de consilieri despre proiectul gării, dar vreau să spun că nu s-a schimbat nimic. Ce știu eu, din nou comisia a dat negație. Investiția a fost aprobată pe un proiect DALI al CFR la nivel național, iar acel proiect nu a fost agreat de primărie. Investiția e blocată. Eu o să îi chem să purtăm o discuție cu cei de la CFR să schimbe proiectul, dar finanțarea e pe bază de proiect. Înseamnă o listă de ședințe de consiliu de administrație, de specialiști, de schimbare a proiectului, o să fie un delay pe acest proiect de modernizare. Eu nu contest dreptul primăriei de a avea și impune propria viziune, despre cum să arate clădirile. Dar e și dreptul proprietarului de a avea opțiuni. O să încerc să deblochez acest proiect, acest ping-pong va înceta odată cu adoptarea acestei legi. Se pierde foarte mult timp pe schimb de adrese între autorități”, a afirmat Grindeanu

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri