6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Proiectul Reactoarelor Modulare Mici din România primește peste 4 miliarde de dolari de la SUA și parteneri: ”Un pas uriaș spre independența energetică”

Publicat pe


Sambata, 20 Mai 2023, ora 16:09

109 citiri

Reactor FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, salută anunţul făcut de preşedintele american, Joe Biden, în marja Summitului G7, prin care SUA şi alţi parteneri multinaţionali susţin, cu peste 4 miliarde de dolari, proiectul Reactoarelor Modulare Mici din România.

„România face astăzi un pas uriaş spre una dintre cele mai importante ţinte ale sale: independenţa energetică! (…) Această decizie probează complexitatea şi dezvoltarea relaţiei noastre bilaterale atât din punct de vedere strategic, cât şi printr-o accelerare fără precedent a dimensiunii economice a parteneriatului nostru. Proiectul realizat de Nuclearelectrica – alături de partenerii americani şi de consorţii din Japonia, Coreea de Sud şi Emiratele Arabe Unite – are o însemnătate majoră pentru ţara noastră: înseamnă mai multe locuri de muncă, mai multe oportunităţi pentru companiile româneşti şi un plus de energie pentru creşterea economică a ţării”, a scris Ciolacu, sâmbătă, pe Facebook.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri