17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Proprietățile confiscate de la mafia din Italia, căminele refugiaților ucraineni

Publicat peAutoritățile italiene intenționează să folosească proprietăți confiscate de la mafie pentru a găzdui refugiații ucraineni, potrivit ministrul de Interne Luciana Lamorgese.

Acesta a spus că o parte dintre proprietățile confiscate sunt examinate pentru a fi date în folosință pe termen scurt, potrivit Le Figaro, preluat de spotmedia.ro.

Proprietățile mafiei italiene, căminele refugiaților ucraineni

Potrivit ministrului de Interne, aproximativ 17.286 de ucraineni, majoritatea femei şi copii, au sosit în Italia de la începutul invaziei rusești în Ucraina.

Agenția care gestionează bunurile confiscate de la mafia italiană studiază proprietăți „care pot fi folosite pe termen scurt, chiar şi temporar, pentru a găzdui refugiaţii din Ucraina”.

Italia a declarat stare de urgență, pentru a face față valului mare de refugiați ucraineni

Guvernul de la Roma a declarat stare de urgență până la finalul anului, pentru a putea face față valului mare de refugiați din Ucraina. Astfel, Guvernul italian poate lua anumite decizii și măsuri fără a mai consulta sau solicita aprobarea Parlamentului.

Italia se pregătește să primească numeroși refugiați ucraineni, în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Comunitatea de ucraineni din Peninsulă este una numeroasă, fiind estimată la 250.000 de persoane.

Guvernul italian a pus la dispoziție 10 milioane de euro pentru organizarea taberelor de refugiați.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri