33.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Protest de amploare în fața sediului TAROM

Publicat pe


Sursa foto: Pixabay

Sindicaliștii TAROM protestează azi, 7 aprilie, în fața sediului companiei.

Protestul se află, în acest moment, în plină desfășurare. Oamenii s-au declarat nemulțumiți de salarizare, dar și de personalul insuficient.

Mitigul protestatarilor TAROM a început la ora 11 și va dura până la ora 13

Angajații companiei aeriene afiliați Sindicatului Unit TAROM au declarat că salariile sunt prea mici, iar compania se confruntă cu o lipsă acută de angajați.

De asemenea, oamenii au adăugat că există sute de angajați care încasează sub 3000 de lei pe lună.

Salariile prea mici nu se explică, în condițiile în care s-au scumpit alimentele de bază, utilitățile și combustibilul

Sindicaliștii TAROM sunt nemulțumiți că le-au fost încălcate anumite drepturi prevăzute într-un acord încheiat anul trecut, iar bugetul de cheltuieli salariale nu a fost majorat cu 35%, arată Europa FM.

Peste 200 de angajați ai companiei aeriene încasează salariul minim pe economie, iar alți 600 de salariați primesc lunar sub 3000 de lei”, se menționează într-un comunicat al Sindicatului Unit TAROM.

Protestatarii susțin că sunt afectați de creșterea prețurilor la alimentele de bază, curent electric și gaze și că la nivelul companiei nu există o grilă de salarizare

La Direcția Tehnică, de exemplu, cea care asigură mentenanța și reparațiile aernavelor, au rămas foarte puțini angajații, ceea ce ar putea pune în pericol siguranța zborurilor”, atrag atenția sindicaliștii.

Conform sursei citate, oamenii au adăugat faptul că mulți dintre colegii lor, nemulțumiți de salarii, au ales să lucreze cu alți operatori aerieni din piață. Și la departamentul IT au rămas mai puțini angajați, iar activitatea de transport cargo și poștă a TAROM s-a diminuat.Sursa: zin.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri