28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Proteste în masă în Israel, împotriva Guvernului Netanyahu, care include extrema dreaptă/ Manifestanții care critică mutilarea legilor Justiției ies în stradă în fiecare sâmbătă, de la începutul anului, fără întrerupere

Publicat pe


Zeci de mii de israelieni au ieşit în stradă din nou sâmbătă pentru a demonstra la Tel Aviv şi în alte oraşe din întreaga ţară împotriva politicilor guvernului religios de dreapta, informează dpa, citată de Agerpres.ro.

Organizatorii protestelor anunţaseră anterior că se vor coordona cu forţele de securitate după ciocnirile grele dintre migranţi eritreeni şi poliţie care au avut loc la o demonstraţie cu câteva ore mai devreme, ciocniri soldate cu răniţi.

Protestele în masă împotriva politicilor guvernamentale au devenit un fenomen obişnuit în Israel de mai bine de jumătate de an.

La sfârşitul lunii iulie, ca parte a unei restructurări extrem de controversate a sistemului judiciar, coaliţia de guvernare a premierului Benjamin Netanyahu a adoptat o lege care restrânge capacitatea acţiune a Curţii Supreme. Criticii văd în acţiunile guvernului o ameninţare la adresa democraţiei din Israel. Citește detalii despre schimbările din Justiției aici. 

Pe 12 septembrie, Curtea Supremă urmează să examineze petiţiile împotriva legii.

 

sursa: Agerpres.roSursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri