1.6 C
București
miercuri, 29 martie 2023

Proteste și ciocniri cu forțele de ordine, în Franța. Violențe în centrul Parisului: un polițist rănit, la Paris, s-a intervenit cu gaze – VIDEO

Publicat peLa fel ca joi, mii de oameni au ieșit în stradă, nemulțumiți de ultimele decizii luate de guvernanții cu privire la pensiile lor, ca de exemplu, vârsta de pensionare ce a fost majorată. Protestatarii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine care au recurs la violență.

 

La Paris, după lăsarea serii, iar zeci de polițiști au fost mobilizați în zonă. O pancartă care-l reprezenta pe Emmanuel Macron a fost aruncată în focul din Place de la Concorde. Unii oameni au aruncat cu pietre și sticle în forțele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene. În timpul ciocnirilor, un ofițer de poliție a fost rănit, din câte se pare chiar de colegii săi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Soseaua de centură din Paris a fost complet blocată de protestatari, care au incendiat tomberoanele de pe margine ca să creeze haos și să blocheze traficul.

Jandarmii au folosit gazele lacrimogene și asupra unui grup de angajați de salubritate ce blocaseră un depozit.

 

La Toulon, protestatarii au stat pe calea ferată ore în șir, iar trenurile au avut mari întârzieri. Pasagerii au fost nevoiți să meargă pe jos sau să apeleze la alte mijloace de transport.

Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri