21.3 C
București
vineri, 1 iulie 2022

PSD a plecat cu micii, PNL a rămas cu băutura, lăutari “aşa cum trebuie” şi… Rareş Bogdan


Editorial de Ino Ardelean

Pe bune, chiar e haios să fii azi PNL-ist. Au oamenii ăştia un umor de invidiat. Că acest umor e involuntar, nu se pune. Începând de la preşedintele-premier Nicolae Ciucă. Şi nu mă refer la faptul că, la un mare eveniment festiv (147 de ani de la înfiinţarea PNL), desfăşurat în această săptămână, a confundat-o pe Alina Gorghiu cu Roberta Anastase. La urma urmei, ce treabă să aibă omul cu PNL? El a fost detaşat aici în interes de serviciu cu ordin de la Palatul Cotroceni. (Nu intru nici în amănunte despre vechiul loc de muncă al Generalului, acolo unde când nu cade MIG-ul, nu se deschide paraşuta).

Altul a fost umorul involuntar al lui Ciucă, în timpul unui discurs la Consiliul Naţional al PNL, unde a fost completată echipa de conducere. Susţinându-l pe Lucian Bode la funcţia de secretar general, Ciucă a vorbit despre meritocraţie. „Alegerile de astăzi sunt extrem de importante pentru noi, liberalii, întrucât ne completăm şi definitivăm echipa de conducere a partidului, echipă care împreună cu dumneavoastră, cu toţi membrii PNL, va trudi să pună în practică programul partidului. Astfel, ca să câştigăm încrederea electoratului trebuie să ne bazăm pe principiile meritocraţiei, reprezentativităţii, pe criteriile de competenţă politică, integritate şi profesionalism”, a grăit Ciucă. Ori să alături termeni precum meritocraţie şi profesionalism la Lucian Bode rezultă un oximoron de zile mari.

Având limbajul de lemn al unui activist PCR (nu-i frumos să mă leg de înfăţişarea oamenilor, dar Bode şi moaca o are tot de activist), noul secretar general al PNL este, în competiţie cu Marius Budăi, cel mai slab ministru al Guvernului Ciucă. Ca să nu spun că, tot ca un activist priceput la toate, Bode a condus, de-a lungul timpului, mai multe ministere. A fost inclusiv interimar la Justiţie.

La aceeaşi şedinţă liberală  a ieşit însă în evidenţă proaspătul ales vicepreşedinte Virgil Guran. Care s-a lăudat cum îi fraiereşte pe primarii liberali din Dâmboviţa, judeţ unde conduce organizaţia PNL. Cu băutură şi lăutari „aşa cum trebuie”.În ultimul timp am cam avut probleme și le-am rezolvat cam în felul următor. când trebuia să vorbim despre proiecte îi adunam pe primari, pregăteam niște lăutari așa cum trebuie, băutură. Când începeau să mă întrebe mai hotărât, așa: ”Domne cum stăm cu proiectele? Când vin?” făceam semn, dădeam drumul la lăutari, la băutură și îi linișteam, uitau de treaba asta”, a povestit Guran.

În mod cert, omul nu şi-a dat seama de ridicolul zicerii sale. Ce a vrut sa spună? Că ditamai primarii gospodari PNL din Dâmboviţa pot fi fraieriţi cu o ţuică şi nişte manele? În mici şi bere specialişti erau cei din PSD. Chiar aşa de proşti îi vede Guran, atât de mult îi desconsideră, fiind convins că le poate închide gura cu aşa ceva? Dar să nu credeţi că doar acolo se întâmplă astfel de lucruri. În urmă cu aproape patru ani, în perioada în care organizaţia PNL Timiş era condusă de profesorul universitar DHC Nicolae Robu, secretarul general al filialei, Alin Popoviciu, propunea o “strategie pentru îmbunătățirea activității organizației PNL Timiș”, strategie în care la loc de frunte stătea un… concurs de ceaune.

În fine, la aceeaşi şedinţă PNL-istă de terapie în grup, prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan a povestit cum liberalii vor câstiga alegerile următoare cu un scor de 36%. Cică a văzut el nişte trenduri în sondaje. Exact, e acelaşi Rareş Bogdan care, în urmă cu doi ani, desfiinţa pensiile speciale într-o singură lună. Pe Internet mulţi s-au întrebat ce „fumează” omul. Poate nu fumează, dar probabil, printre primarii veniţi după bani la Guran şi care au primit băutură şi lăutari, s-o fi nimerit şi Rareş Bogdan.

Personal, aş avea o altă întrebare la Bogdan, iar nu ce fumează sau ce bea. Şi anume, de să voteze românii cu slugile, când poţi să votezi direct cu stăpânii? Fiindcă PNL-iştii exact aşa se comportă în faţa PSD-iştilor, ca nişte slugi în faţa stăpânilor. Şi tare îmi este că e tot cu ordin de la Cotroceni şi acest lucru. Exact, de la domnul acela care acum câţiva ani ne tot spunea: „PE-SE-DE, o mare mizerie!”. Iar să ajungi slugă la o „mizerie”, e şi asta o mare realizare. Pe lângă aceea cu „România Educată”…

 

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri