15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

PSD anunță că se opune creșterii vârstei de pensionare. Stănescu: „Trebuie să închidem astfel de teme false”

Publicat pe


PSD se opune creșterii vârstei de pensionare – e mesajul pe care a ales sa-l transmită, marți, secretarul general (SG) al formațiunii social-democrate, Paul Stănescu. „Trebuie să închidem astfel de teme false și să ne concentrăm pe prioritățile legislative” – susține Stănescu.

Reacția SG-ului PSD a apărut în contextul în care în ultimele zeci de ore au apărut informații care i-au îngrijorat pe foarte mulți români – și nu doar pe cei care se apropie de vârsta de pensionare.

Citiți și:Cum sunt românii împinşi să lucreze până la 70 de ani. Noua Lege a Pensiilor schimbă tot!

„Discuția despre creșterea vârstei de pensionare trebuie tranșată înainte să mai dăm naștere, din cine știe ce motive politice, și la alte îngrijorări pentru români. PSD nu susține o astfel de măsură”, anunță Paul Stănescu, prin intermediul unui comunicat de presă.

Stănescu: Nu vrem să punem o presiune și mai mare pe salariați

Politicianul aflat în echipa de conducere a PSD-ului dă de înțeles că altele ar trebui să fie preocupările la nivelul coaliției. Nicidecum o eventuală majorare a vârstei de pensionare în rândul românilor.

„Nu vrem să punem o presiune și mai mare pe salariați. Ba din contră, în loc să le generăm mai multe griji, vrem să luăm din povara fiscală de pe umerii lor, pentru că munca pe care o prestează trebuie răsplătită cum se cuvine. Acesta este într-adevăr un proiect bun pe care PSD l-a propus deja. În plus, vom face eforturile necesare ca să-i convingem și pe partenerii de coaliție de faptul că echitatea se susține doar cu astfel de politici care sunt în favoarea salariaților.

În acest moment, coaliția de guvernare nu trebuie să se preocupe în vreun fel de creșterea vârstei de pensionare. Scopul nostru, și aici PSD nu s-a abătut nicio clipă de la acest obiectiv, este să sprijinim și să protejăm în continuare românii. Deci, trebuie să închidem astfel de teme false și să ne concentrăm pe prioritățile legislative pe care le-am anunțat”, conchide Paul Stănescu.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri