3.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

PSD, încă o contră în public cu PNL: respinge un proiect de ordonanță de urgență inițiat de ministrul Virgil Popescu

Publicat pe


PSD i-a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să nu închidă capacități de producție a energiei pe bază de cărbune fără a pune ceva în loc, și a anunțat că nu susține proiectul de ordonanță de urgență.

”PSD nu susține proiectul de ordonanță de urgență privind decarbonizarea, inițiat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, care propune închiderea unor capacități de producție pe cărbune până la finalul anului, asta în timp ce restul țărilor europene redeschid centrale pe cărbune pentru a face față crizei energetice. Nu putem accepta ca sute de megawați să dispară peste noapte fără să punem în loc noi capacități de producție. Asta înseamnă să ne trezim rapid în situația de a nu mai avea energia necesară pentru consumul economiei și al populației, fapt care va provoca o criză economică și socială majoră”, arată PSD într-un comunicat de presă.

Este a doua contră publică dură între PSD și PNL după cea legată de politica fiscală.

”PSD consideră că în actualul context România trebuie să rediscute termenele asumate prin PNRR privind închiderea producției pe bază de cărbune, mai ales că liderii Comisiei Europene au anunțat oficial că se poate renegocia întregul capitol referitor la energie din PNRR. De aceea, este nevoie de o reuniune a Coaliției, în care ministrul Energiei trebuie să vină cu o foaie de parcurs predictibilă și să demonstreze că, înainte de a închide ceva, oferă garanții că putem pune altceva în loc. Până atunci, miniștrii PSD nu vor semna ordonanța de urgență privind decarbonizarea”, mai arată social-democrații. (Sursa: Pixabay)Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri