9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

Puppy yoga câștigă adepți și în România. Cât costă o ședință de yoga printre căței

Publicat pe


Cu peste două miliarde de adepți în toată lumea, yoga și-a făcut loc și în viața multor români. Cursurile au câștigat popularitate în timpul pandemiei, când oamenii făceau mișcare acasă online.

Acum au revenit în sălile de sport, iar cei care au timp merg în tabere organizate în locuri de poveste din țară și din străinătate.
Simona merge frecvent la cursuri de yoga și pilates și a fost curioasă să vadă cum se desfășoară o oră de yoga cu cățeluși, numita puppy yoga.

Simona: „A fost prima mea şedinţa fost foarte plăcut, cățeii se plimbă printre noi, interacționează cu noi, se jocacă, la un moment dat sunt și ei atât de relaxați încât trag un pui de somn.”

Acest tip de sport combină beneficiile unei clase de yoga obișnuite cu un plus de stimulare mintală prin jocul cu căţeluşii, spun organizatorii. O ședință costă 160 de lei, iar abonamentul lunar 600 de lei.

Antonia Roșu: Administrator Studio Yoga: „E foarte terapeutic să stai cu un animal. Eu de exemplu sunt foarte ocupată, plec dimineața mă întorc seara și nu-mi permit să țin un cățel acasă și cred că multă lume e în poziția mea și mulți vor să vină aici măcar să vină să se joace cu cei mici, în timpul ăsta facem și sport, te relaxezi, e foarte bine pt stres anxietate. De multe ori fie adorm, ăștia mici se mai urca pe cliente, mai rod o șosetă, rod sosetuțele.”

Citește și


yoga

Sălile de sport care au cursuri de yoga în program, dar şi studiourile sunt pline.

Daniela Bodea, instructor yoga: Aș zice că la noi a apărut cumva posta pandemie sau în timpul pandemiei pt că în acea perioadă oamenii s-au orientat mai mult spre cuibul de acasă și spre interiorul lor. Pe parte mentală yoga vine cu multă relaxare., mult calm și multă așezare.”

Cu peste două miliarde de adepți în întreagă lume, yoga este o școală filosofică indiană care promovează un stil de viață sănătos. Cursurile și taberele tematice au o mulţime de clienţi, atât femei cât şi bărbaţi.

Georgiana Spătaru, psiholog: „Retreaturile le-am organizat de cele mai multe ori pe insula zeilor, băli, dar la fel de bine am călătorit în butan, regatul fericirii. Este cam 60% munca, 40% plăcere, adică 60% ești un program de terapie. Yoga este o practică extraordinară, la fel de bine avem respirații conștiente, sau ne întâlnim în diveresele locuri în care mergem cu învățători fie din practicile budiste fie din praticile hinduse.”

Pe lângă orele clasice, în sala de sport, sunt foarte populare și orele de yoga în aer liber, pe malul lacului sau pe malul mării.

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri