17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

PUSL: România poate avea un rol proactiv în oprirea conflictului din Ucraina

Publicat pe „Conflictul din Ucraina trebuie să se oprească, iar România ar putea juca un rol proactiv în acest lucru. Negocierile dintre cele doua părți crează în acest moment doar impresia că se negociază. În timpul acesta însă, oameni nevinovați mor în continuare și dezastrul se întinde în Ucraina, venind tot mai aproape de noi. Dacă se dorește să nu mai fie morți, trebuie ridicat nivelul negocierilor. Cum? Aducând la masă pe cei care chiar contează din NATO, în calitate de mediatori și ridicând nivelul reprezentării la masa negocierilor pentru Ucraina și Rusia. Iar România trebuie să fie implicată în demersurile de stabilire a păcii – suntem flancul estic al NATO, țară ortodoxă în majoritate – aspect care ar putea cântări greu.

 Avem oportunitatea să fim implicați în tratative pentru stabilirea păcii, în negocieri, să arătăm că România contează și este prețuită ținând cont de poziția noastră în zonă. Ne trebuie curaj și proactivitate!

Sunt sigură că specialiștii pe care îi avem în structurile de stat pot aduce plus valoare pentru toate părțile implicate!”

                                                                            Ramona Ioana Bruynseels, vicepreședinte PUSL

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri