11.5 C
București
duminică, 19 mai 2024

Putem fi în pericol fără să ne dăm seama când mâncăm aceste alimente. Medicii trag un semnal de alarmă

Publicat pe


Bărbatul de 51 de ani din Urlați, Prahova, diagnosticat cu botulism, își revine, după ce a primit a treia doză din serul salvator.

Medicamentul a fost adus de la Chișinău, cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, care a făcut un zbor special în acest scop.

Abia de la 1 aprilie serul antibotulinic a primit autorizație de punere pe piață în România, iar 89 de doze pot fi distribuite spitalelor.

Bărbatul de 51 de ani a ajuns la spitalul din Ploiești după ce a mâncat două conserve de pește pe care, spune el, le avea de mai multă vreme în casă.

Andrei Ilinca, directorul medical SJU Ploiești: „Nu mai putea să ridice pleoapele și nu mai putea să înghită”.

Citește și



Doctorii și-au dat seama că pacientul ingerase toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum – una dintre cele mai puternice otrăvuri cunoscute care poate fi fatală pentru că atacă rapid sistemul nervos și pe cel muscular.

Dan Decebal, epidemiolog:…



Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri