0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Putin: Donbasul este eliberat pas cu pas

Publicat pe


Preşedintele rus Vladimir Putin a reinterat luni, la aproape jumătate de an de la declanşarea invziei în Ucraina, că obiectivul Rusiei este cucerirea întregii regiuni Donbas, formată de Doneţk şi Lugansk, relatează DPA.

Preşedintele rus Vladimir Puin şi ministrul rus al apărării Serghei Şoigu la forumul Army 2022Foto: Mikhail Klimentyev / AP / Profimedia

În faţa invitaţilor externi la un forum militar anual organizat în apropiere de Moscova, liderul de la Kremlin a susţinut, încă o dată, că ”teritoriul regiunii Donbas este eliberat pas cu pas”.

În cadrul reuniunii au fost prezentate tancuri şi rachete ruseşti, Putin lăudând companiile producătoare de arme ruseşti pentru faptul că echipează forţele militare cu ”arme moderne care astăzi contribuie la victorie”.

Sancţiunile occidentale nu afectează exporturile de echipament militar

Compania rusă de stat Rosoboronexport a subliniat că sancţiunile occidentale contra Moscovei nu afectează exporturile de echipament militar rusesc.

Până la finalul lui 2023 cinci sisteme de apărare S-400 vor fi livrate Indiei, a spus şeful Rosoboronexport, Aleksandr Miheev. Totuşi, directorul Serviciului federal rus pentru cooperare tehnico-militară, Dmitri Şugaev, a recunoscut că s-au înregistrat anumite probleme logistice ”legate de evenimentele politice”.

Pe 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Pentru a se putea apăra, Kievul se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident, scrie Agerpres.

Urmărește ultimele evoluții din a 173-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri