23.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022

Puțin peste jumătate din timișeni s-au autorecenzat. La Timișoara situația e similară


Locuitorii din Timiș nu par extraordinar de interesați sau nu se pricep să se autorecenzeze. În cadrul acestei etape a recensământului populației, Timișul e deocamdată, ca procent de cetățeni care au trimis singuri datele în sistem,  puțin peste jumătate din populație.

Până miercuri trecuseră prin procedura autorecenzării 158.232 de cetățeni din Timișoara, adică 52,68% din totalul populației orașului, conform lui Sorin Belea, directorul Direcției Regionale de Statistică Timiș, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural. La nivel județean, procentul e ceva mai mic.

Lider la recenzare pe internet e Dumbrava, la capătul celălalt fiind Ghizela.

„Aș vrea să vă dau și maximul și minimul județului. În comuna Dumbrava s-au autorecenzat 2.224 de persoane, ceea ce înseamnă 89,60 din populație, iar în comuna Ghizela s-au autorecenzat 141 de persoane, ceea ce înseamnă 12,62%. Media județului este 50,01%”, a declarat directorul Direcției Regionale de Statistică Timiș, Sorin Belea.

Procedura de autorecenzare a fost prelungită până în 27 mai, iar din 30 mai, recenzorii ”în formă fizică” vor bate la ușa celor care nu au completat chestionarele online.

Belea a mai transmis că la nivel național există 9.592.000 de chestionare completate, adică 50,43% din populația României s-a autorecenzat.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri