1.1 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Putin semnează amendamente care înăspresc pedepsele pentru infracțiuni în timpul mobilizării

Publicat peConform amendamentelor, infracțiuni precum refuzul de a urma ordinele unui ofițer superior pe timp de război, în timpul unui conflict armat sau al operațiunilor de luptă – sau refuzul de a participa la operațiuni militare sau de luptă în astfel de perioade – pot duce la pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

„Legea federală introduce, de asemenea, răspunderea penală pentru personalul militar pentru predarea voluntară, precum și răspunderea penală pentru jafuri în timpul legii marțiale, în timp de război sau în condiții de conflict armat sau operațiuni de luptă”, potrivit unei declarații a Kremlinului despre aceste modificări.

Pedeapsa pentru cei condamnați la închisoare pentru comiterea unor infracțiuni deosebit de grave poate fi înlocuită cu munca forțată sau cu un alt tip de pedeapsă mai blândă doar după ce au fost executate cel puțin două treimi din perioada de detenție.

Președintele rus a semnat, de asemenea, o lege care va pedepsi încălcarea termenilor unui contract de stat în domeniul apărării statului.

Aproximativ 300.000 de rezerviști au fost chemați în serviciul militar în ceea ce Putin numește o „mobilizare parțială”.

Aproape 1.500 de protestatari anti-război au fost reținuți în orașe din Rusia de la anunț, iar unii dintre ei au fost înrolați direct în armată, potrivit unui grup de monitorizare. Pedeapsa în Rusia pentru refuzul încorporării este acum de 15 ani de închisoare.

Putin a semnat sâmbătă și o lege care va facilita solicitarea cetățeniei pentru străinii care servesc în armata rusă.

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri