29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Putin și-ar fi schimbat planurile în Ucraina | Dezvăluirea, făcută de președintele Finlandei la CNN

Publicat peEstimarea aparține președintelui finlandez Sauli Niinisto, într-un interviu pentru CNN.

Niinisto (foto), frecvent partener de dialog al președintelui rus Vladimir Putin, a discutat din nou, vineri, cu liderul de la Kremlin, în cadrul eforturilor europene de a menține deschise canale diplomatice cu Moscova.

„Putin are lista sa, o știe toată lumea. Se pare însă că schimbarea guvernului din Ucraina nu mai este pe listă”, a spus președintele Finlandei în emisiunea realizată de Christiane Amanpour.

Niinisto a fost întrebat în mod specific despre planurile lui Putin, de a instala la Kiev un regim vasal față de Moscova.

„El a fost foarte clar când l-am întrebat dacă a renunțat la această cerință și a spus: ‘Nu am cerut niciodată asta'”, a relatat președintele finlandez.

Obiectivele reale ale lui Putin în acest război rămân una din marile necunoscute ale eforturilor diplomatice.

Alături de președintele francez Emmanuel Macron şi de cancelarul german Olaf Scholz, președintele finlandez a fost unul dintre puținii interlocutori internaționali ai lui Putin în ultimele zile.

Finlanda, care se învecinează cu Rusia, are în mod tradițional un rol de intermediar între Occident şi Moscova.

Vineri, președintele finlandez a discutat, de asemenea, cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

La finele săptămânii trecute, forțele ucrainene au semnalat că se pregătește o încercuire a Kievului de către trupele ruse.

Ucrainenii au promis că vor apăra capitala cu orice preț și, până în prezent, administrația președintelui Volodimir Zelenski a rezistat.

Mai mult, o evaluare făcută de un oficial american din domeniul apărării arată că rușii sunt blocați pe majoritatea ofensivelor declanșate pe direcția principalelor orașe din Ucraina.

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri