9.2 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Putin şi Macron au ajuns la o înţelegere privind situaţia din Ucraina

Publicat pePreşedinţii Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au convenit să încerce să ajungă la o încetare a focului în estul Ucrainei, a anunţat duminică Palatul Elysee, după schimbul telefonic îndelungat dintre cei doi şefi de stat.

Miniştrii de externe ruşi şi francezi vor discuta despre organizarea unui summit pe probleme de securitate în Europa în zilele următoare, anunţă Reuters.

La iniţiativa părţii franceze, Vladimir Putin a avut duminică o convorbire telefonică cu preşedintele Republicii Franceze Emmanuel Macron.

În continuarea discuţiilor din timpul vizitei recente a preşedintelui Franţei la Moscova şi a contactelor telefonice regulate, a avut loc un schimb aprofundat de opinii cu privire la situaţia din jurul Ucrainei, precum şi la dezvoltarea garanţiilor legale pe termen lung pentru securitatea Federaţiei Ruse.

S-a exprimat o îngrijorare serioasă cu privire la deteriorarea bruscă a situaţiei pe linia de contact în Donbas.

Preşedintele Rusiei a menţionat că motivul escaladării îl reprezintă provocările forţelor de securitate ucrainene. Se atrage atenţia asupra aducerii în Ucraina de către ţările NATO de arme şi muniţii moderne, care împinge Kievul către o soluţie militară a aşa-numitei probleme Donbas.

De asemenea, Vladimir Putin a reiterat necesitatea ca Statele Unite şi NATO să ia în serios cererile Rusiei de garanţii de securitate şi să le răspundă în mod concret şi la obiect.

credit foto www.france24.com

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri