25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Putin vrea ca luptătorii ucraineni din Mariupol să depună armele înainte de a acceppta o acțiune umanitară

Publicat pe


Condițiile pentru lansarea în zilele următoare a unei operațiuni umanitare de ajutorare a locuitorilor orașului ucrainean Mariupol, asediat de armata rusă, „nu sunt îndeplinite în acest stadiu”, a anunțat Elysée după o discuție între președinții Emmanuel Macron și Vladimir Putin, potrivit AFP.

Vladimir Putin si Emmanuel MacronFoto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Șeful statului francez i-a prezentat această operațiune de evacuare – propusă la sfârșitul săptămânii trecute de Franța, Turcia și Grecia – omologului său rus care a spus că „o să se gândească la asta” înainte de a da un răspuns, a adăugat președinția.

Până atunci, „este exclus să relaxăm eforturile” pentru că situația este „dramatică” și „catastrofală” la Mariupol pentru cei aproximativ 170.000 de locuitori care rămân acolo, potrivit acesteia.

Kremlinul a spus, la rândul său, că Vladimir Putin i-a explicat interlocutorului său că, „pentru a găsi o soluție la situația umanitară dificilă din acest oraș, luptătorii naționaliști ucraineni trebuie să înceteze să reziste și să depună armele”.

În plus, Elysée nu a dorit să comenteze rezultatele discuțiilor dintre Rusia și Ucraina de la Istanbul, calificate drept „substanțiale” de negociatorii celor două tabere. „Dorința noastră este mai întâi să ne coordonăm cu ucrainenii”, a spus președinția, anunțând o întâlnire viitoare întâlnire între Emmanuel Macron și Volodimir Zelenski.Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri