4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

”Racheta României”, David Popovici, a câștigat aurul la proba 100 de metri, după o cursă infernală

Publicat peVictorie pentru campionul David Popovici! După ce a câștigat medalia de aur în finala de la 200 metri, în această seară a câștigat finala probei de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta.

David Popovici s-a calificat în finală cu un nou record mondial la juniori! Românul a reușit același lucru și în proba de 200 metri liber, unde în penultimul act a stabilit un nou record mondial de juniori. Finala de la 200 metri a fost câștigată de Popovici cu un avans considerabil și consistent pentru acest nivel.

”Racheta României”, David Popovici, a câștigat aurul la proba 100 de metri

În urmă cu puțin timp, David Popovici a doborât un nou record mondial. Sportivul a câștigat finala probei de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta.

Astfel, românul de doar 17 ani a devenit campion mondial cu timpul de 47,58 secunde, ceea ce reprezintă și un nou record mondial la juniori.

În 48 de ore, sportivul român a stabilit 3 recorduri mondiale la probele de înot liber: ”E doar începutul. Nu mă așteptam să câștig ambele probe, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul și avem mult de muncă în fața noastră”, au fost prima declarație oferită de David Popovici, la interviul în limba engleză.

”Racheta României”, așa cum este poreclit de unchiul lui, David Popovici a transmis un mesaj în limba română pentru fanii din România și cei care l-au urmărit la TV: „Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru că v-ați uitat”.Sursa: www.cancan.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri