9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Rachetele care au distrus aeroportul de la Vinița ar fi fost trase din Transnistria, reclamă Forțele aeriene ucrainene. Guvernul Republicii Moldova infirmă (VIDEO)

Publicat peForțele aeriene ale Ucrainei susțin că rachetele rusești care au distrus aeroportul de la Vinița ar fi fost lansate din Transnistria, însă ipoteza a fost infirmată de Ministerul Apărării al Republicii Moldova, țara de care aparține de jure regiunea separatistă din stânga Nistrului, unde se află efective militare ale Federației Ruse încă din anii `90.

Guvernul Republicii Moldova infirmă ipoteza lansată de Forțele aeriene ucrainene

Purtătorul de cuvânt al Forțelor aeriene ucrainene a reclamat că rachetele care au distrus complet aeroportul de la Vinița ar fi fost trase de pe teritoriul Transnistriei.

La scurtă vreme, Ministerul Apărării de la Chișinău a negat ipoteza lansată de partea ucraineană.

„Ministerul Apărării al Republicii Moldova infirmă lansarea de rachete de pe teritoriul transnistrean pe teritoriul Ucrainei”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a instituției.

Despre atacul de la Vinița a vorbit și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care spune că a fost vorba despre opt rachete.

„Am primit raportul despre atacul asupra orașului nostru pașnic Vinița, care nu a reprezentat niciodată o amenințare pentru ei, în niciun fel. A fost un atac brutal cu opt rachete, care au distrus complet aeroportul. Continuă să ne distrugă infrastructura și viața, construite de noi, de părinții și bunicii noștri, generații întregi de ucraineni”, a fost reacția liderului ucrainean.

„Obișnuiți-vă cu Transnistria. Veți auzi în curând mult mai multe despre ea”, spune un senator SUA

Senatorul american Marco Rubio, membru al Partidului Republican, nu a menționat incidentul, însă s-a arătat de părere că vom auzi tot mai des de Transnistria în actualul context de securitate.

„Obișnuiți-vă cu Transnistria. Veți auzi în curând mult mai multe despre ea”, a declarat senatorul republican.

Regimul separatist de la Tiraspol a cerut în această săptămână recunoașterea independenței Transnistriei, regiune care de jure intră în componența Republicii Moldova, dar care de facto nu se mai află sub controlul guvernului de la Chișinău, după cum explica Departamentul de Stat al SUA înainte de debutul războiului din Ucraina.

Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri