17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Raed Arafat le recomandă românilor să își facă provizii în caz de cutremur sau alte dezastre naturale

Publicat pe


  • Șeful DSU Raed Arafat a făcut o serie de declarații, luni, într-un briefing de presă, la Guvern, despre problema dezinformării și isteria creată în ultimele săptămâni în supermarketuri și la stațiile de alimentare cu carburanți.
  • Acesta a ținut să menționeze că populația nu ar trebui să cadă pradă dezinformării și să ia cu asalt magazinele.
  • Totuși, recomandă să facem provizii, însă cu măsură și doar alimente de bază, în caz de cutremur sau alte dezastre naturale.

Șeful DSU Raed Arafat a făcut o serie de declarații, luni, într-un briefing de presă, la Guvern, despre problema dezinformării și isteria creată în ultimele săptămâni în supermarketuri și la stațiile de alimentare cu carburanți. Acesta a ținut să menționeze că populatia nu ar trebui să cadă pradă dezinformării și să ia cu asalt magazinele. Totuși, recomandă să facem provizii, însă cu măsură și doar alimente de bază în caz de cutremur sau alte dezastre naturale.

La acest moment, stocurile obişnuite pe care noi le-am recomandat altă dată pentru dezastre naturale, rămân valabile. Pentru cutremur sau cum am recomandat pe tot parcursul anului. La acest moment, să spunem că să meargă lumea să se pregătească de război, cred că asta a fost explicat şi altădată, suntem o țară membră a NATO. Ideea de a avea război pe teritoriul României la acest moment nu cred că o pune cineva pe masă.

Deci nu are rost să inducem panică, nu are rost să punem oamenii să se panicheze, să meargă, cum s-a întâmplat în ultima perioadă, ba a venit știrea falsă cu benzina, după care s-a încercat cu uleiul, din fericire, nu s-a reușit, acolo explicațiile au venit foarte rapid și oamenii nu au căzut pradă acestei dezinformări.

Dar la acest moment, stocurile obișnuite, pe care noi le-am mai recomandat altădată, pentru dezastre naturale, astea rămân valabile – pentru cutremur, pentru una, pentru alta. Asta este ce a fost recomandat de noi pe tot parcursul anilor și rămâne recomandat mai departe„, a declarat, luni, Raed Arafat.

Sursa: alephnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri