10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Raed Arafat vrea să comande Ministerul Adevărului

Publicat pe


Raed Arafat vrea să comande Ministerul Adevărului. Denunțarea platformei informatice, pusă la cale de Departamentul Situațiilor de Urgență, pentru depistarea surselor de dezinformare, în contextul conflictului din Ucraina și protestul vocilor reprezentative ale mass-media nu l-au dezarmat pe Raed Arafat. Anunță că merge înainte.

Împreună cu societatea în civil, departamentul său ar dori să se constituie în Ministerul Adevărului. Cine va acuza în viitor guvernul sau președintele Klaus Iohannis de “corupție,” “incompetență” ar fi etichetați că fiind “oamenii rușilor.” Mai mult, asocierea cuvintelor “ortodoxie,” “tradiții,” “spiritualitate“ ar fi, conform algoritmilor, “narative ale dezinformării.” Detalii uluitoare AICI!

Vineri, jurnaliștii neînregimentați au luat foc. Rând pe rând, lideri ai USR, Marcel Ciolacu, Rareș Bogdan, cel ce s-a declarat “absolutist” al libertății presei, s-au disociat de orice inițiativă care ar impune cenzura.  

citește și: De ce a venit Stăpâna lumii la București?

Securicii au înfrânt în pandemie, mai fac o nouă încercare

Probabil, fascinat de opera “1984,” Raed Arafat (pe care l-am susținut ani de zile) a găsit momentul propice pentru înființarea unei noi entitate fără chip. Extrem de fioroasă ca misteriosul său Grup de Comunicare Strategică, al cărui locotenenți nimeni nu i-a cunoscut vreodată.

În pandemie, fondatorul SMURD și-a făcut mâna în controlul societății. Acum, vrea un next level. Contextul îi e propice. E vremea generalilor. Rezistența societății e firavă. Nu-i pasă de zidul făcut de cei mai prestigioși jurnaliști.

Desen de Ștefan Popa Popa’S

Pentru că niciodată un dezastru nu vine singur, anunțul cu instituirea unui comisariat al cenzurii a fost precedat de o sentință, fără precedent. Postul de radio Gold FM a fost amendat cu 50.000 de lei de CNA. O sumă record. Din cauza opiniilor exprimate despre războiul ruso-ucrainean. Acestea au fost considerate incorecte politic. Asta în timp ce o televiziune de casă a regimentului a falsificat un atac aerian, prezentând imagini dintr-un joc de computer, a primit doar avertisment.

Și pentru că răul precede și mai răul, în spațiul public s-a lansat proiectul de trecere de la situația de urgență la cea de criză. Astfel, opinia publică să fie ținută-n priză. Un draft de Ordonanță, privind predarea conducerii Armatei române unui directorat străin, a inflamat spiritele.

Raed Arafat vrea să comande Ministerul Adevărului

Știind că populația a fost dresată în pandemie și posibil inspirat din „1984,” capodopera lui George Orwell, Raed Arafat s-a pus pe o nouă aflare-n treabă. O anticameră a dictaturii: Ministerul Adevărului cu minciunile oficiale. Dacă acesta ar fi înființat, calea spre Ministerul Păcii, cu preocupările sale de război, a Ministerului Iubirii, însărcinat cu tortura celor care gândesc altfel decât partidul și a Ministerului Abundenței, gestionar oficial al foametei, ar fi larg deschisă.

Cum orice regim dictatorial trebuie să aibă un Beria, Arafat s-a jupuit de prestigiu și s-a pus la dispoziția societății în civil.

Manipulatorii au ieșit la bărbierit țeste

citește și: China este pregătită să invadeze Taiwanul, afirmă Directoratul de Informații al SUA

Proiectul de platformă a fost stabilit de o serie de ONG-uri, care mai de care mai în civil decât lacheul lui Iohannis. Soțul unei civiliste se și declară pe pagina sa de Linkdin fost ofițer de informații. Sigur că doar o minte, înghesuită sub chipiu, poate crede că fake-news-urile se pot combate prin cenzură, nu printr-o mai bună comunicare. Active Watch, singura entitate specializată în monitorizări de presă, s-a retras de coțcăria securistică.

Thomas Jefferson și poveștile sale pentru copii

Sigur că Raed Arafat nu se visează președinte. Că dacă ar fi aspirat la o demnitate, l-ar fi citit pe Thomas Jefferson, președintele SUA, care printr-o scrisoare din 1787 spunea: “dacă ar fi să decid dacă trebuie avem un guvern fără presă sau o presă fără guvern, nu aș avea nici o clipă de ezitare să aleg a doua variantă.“

Raed Arafat nu are pretenții nici de prim ministru. El vrea doar să comande Ministerul Adevărului. Îi plac vestoanele militare. Fireturile și testele rase de neuroni. E instruit în viața cazonă. Prea obișnuit cu popota de la MAI, nu concepe viața fără batalioane de subordonați. Din criză, și-a făcut apetit, așa cum din abuz de putere, termitele și-au ridicat cetate. Îi plac ordinele și-i miros urât libertățile umane.

Apreciază delațiunea. Și vrea să conducă o țară cu noii securici ai diviziilor noilor Miliții ale gândiri, aliniate, precum pantofii de garderob. Doar că încă mai există voci care să-l înfrunte și o societate necaptivă spiritului cazon.

Ministerul Adevărului, pentru ca minciuna oficială să fie legea, calea și viața

Un Minister al Adevărului e tot ce-i lipsește României înainte de înarmare. Să fie arestat cuvântul liber. Să li se pună botniță spiritelor neînchinate. Cutezătorilor în a mai vorbi despre patrie, națiune, tradiții, spiritualitate, o cușcă electronică.

După cum arată public, documentul deferit media pare a fi scris de un chip patrat, neverosibil sensibilității umane. Dacă doar atât poate Guvernatorul, atunci nici nu ne mirăm de ce și-a absolvit cu greu colegiul și de ce, în batjocură, în loc să-i zică lumea Chargé d’affaires, este binecuvântat ca un ambasador de jure.

România nu mai are demult suveranitate. Bună guvernare, în dialog cu societatea. Caschetele regimentului, unite cu betoanele de pe Potomac, încearcă un nou experiment. Un nou laborator de testat rezistența umană.

Păi dacă au biruit în lupta cu anticorupția și au reușit să scoată milionul în stradă, de ce nu ar înfrânge un popor credul și printr-un un Minister al Adevărului? Un experiment de masa, în care minciuna ar prinde virtuți, iar adevărul s-ar lăsa arestat, un nou model viu de societate captivă, numai bun de orchestrat pe scară largă de către globaliști.

Hegemonului i-au plăcut întotdeauna experimente sociale. A navigat în medii tulburi și fără rezistență la manipulări. De data asta, o parte din societate a întors platforma toxică în cazarmă. Dar nu se știe când va fi rescoasă, în chip de torpilă socială. De aceea, câinele de pază al societății rămâne vigilent. Până nu va fi otrăvit sau dedulcit la bucatele regimentului.

Dar câți jurnaliști liberi mai are România?

Vocile lumii

Fighting fake

Inițiativă cetățenească

Ministerul Adevărului
“Ministerul Adevărului” este responsabil pentru propagandă, revizionism istoric, cultură și divertisment. Desigur, ca și în cazul celorlalte ministere din „Oceania”, numele său are intenționat o denumire greșită, deoarece scopul principal al ministerului este dezinformarea și falsificarea evenimentelor istorice, astfel încât Big Brother să-și poată fabrica în liniște minciunile oficiale,” scrie Fighting fake, o inițiativă cetățenească.   

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri