4.6 C
București
luni, 4 decembrie 2023

Rafila, despre „azilele groazei”: E greu de crezut că nu există anumite înţelegeri care fac posibilă existenţa acestor grupuri

Publicat peMinistrul Sănătăţii, Alexandru Rafia, spune că e „greu de crezut” ca grupurile care exploatau bătrâni în aziluri private finanţate din fonduri publice să nu fi avut protecţie din partea unor politicieni, relatează News.ro.

„E greu de crezut că nu există anumite înţelegeri care fac posibilă existenţa acestor grupuri. De asta avem DIICOT, tocmai ca să scoată la iveală toate încrengăturile care se produc atunci când astfel de înţelegeri au loc şi atunci când, drept rezultat al acestor înţelegeri, se afectează grav integritatea fizică şi psihică a unor oameni, mai ales a unor oameni care nu pot să se apere” a spus Alexandru Rafila duminică seară, la postul B1 Tv.

El a subliniat că „extrem de important” şi foarte grav este faptul că bătrânii exploataţi în azilurile din Ilfov nu se puteau apăra. Ministrul spune că trebuie găsite în societate mecanismele „prin care să evităm să mai apară aşa ceva”, iar societatea trebuie să acţioneze pentru ca astfel de situaţii să nu se repete.

Întrebat dacă în PSD există percepţia că partidul ar putea fi afectat de faptul că unii dintre cei implicaţi în anchetă au legături cu persoane din PSD, Alexandru Rafila a răspuns că nu s-a discutat acest aspect şi că nu acest subiect este important.

„Principala noastră preocupare trebuie să fie legată de rezolvarea acestei situaţii în aşa fel încât să facem imposibilă repetarea ei”, adaugă Rafila.

El spune că problema privind modul în care un partid ar fi afectat de o astfel de situaţie trebuie să fie „secundară”.

Editor : M.B.Sursa: www.digi24.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri