29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Rămâne cum s-a stabilit. Starea de alertă expiră marţi, 8 martie, la miezul nopţii

Publicat pe


Guvernul nu va prelungi starea de alertă, instituită pentru a gestiona pandemia de COVID-19, iar aceasta va înceta marţi, 8 martie, la miezul nopţii.  Nu este însă foarte clar ce restricţii vor fi eliminate după acest termen.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a confirmat că Guvernul nu va prelungi starea de alertă. Pe 4 martie şi preşedintele Klaus Iohannis anunţa că, după doi ani, pe 8 martie România va ieşi din starea de alertă.

„Pentru că mâine este ultima zi în care rămâne activă starea de alertă generată de nevoia de a gestiona pandemia de COVID-19, sunt abilitat să vă comunic că va rămâne ultima zi, Guvernul nu va prelungi starea de alertă. Ca atare mâine la miezul nopții va expira starea de alertă în România. În privinta situaţiilor privind formularul de localizare a pasagerului şi a certificatului verde, Ministerul Sănătăţii, în perioada imediat următoare, va clarifica reglementarile privind cele două categorii de documente”, a declarat, luni seară, Dan Cărbunaru.

Ultima dată, starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile pe 7 februarie.

 

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri