13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Rămășițe ale unei bombe aeriene au fost găsite în drona care s-a prăbușit la Zagreb, anunță ministrul croat al Apărării (FOTO)

Publicat peMario Banozic, ministrul croat al Apărării, a declarat că în drona care s-a prăbuşit joi seara în sud-vestul Zagrebului au fost găsite rămăşiţe ale unei bombe aeriene.

Noi date despre drona care s-a prăbușit la Zagreb

„Au fost găsite urme ale unui dispozitiv exploziv, ceea ce indică faptul că nu era o dronă de recunoaştere. Am găsit părţi ale unei bombe aeriene”, a declarat Banozic chiar la locul prăbuşirii, după ce partea principală a dronei a fost scoasă din pământ.

Ministrul a mai spus că e un vehicul aerian fără pilot, de fabricaţie sovietică, dar deocamdată nu se știe dacă a venit din partea Rusiei sau a Ucrainei, informează HINA, citată de Agerpres.

Ministrul croat, nemulțumit de reacția colegilor europeni în cazul dronei prăbușite

„Se va face o analiză detaliată cu aliaţii noştri din NATO pentru a vedea ce s-a întâmplat. Bineînţeles, nu suntem mulţumiţi de reacţia ţărilor vecine care au observat obiectul zburător mult mai devreme, fără a reacţiona. Dacă ar fi fost detectat la timp, nu am fi fost astăzi aici”, a mai afirmat Mario Banozic.

El a dat asigurări că nu există substanţe explozive acolo, așa că zona în care s-a prăbușit drona e sigură.

Nimeni nu a fost rănit de căderea dispozitivului, dar circa 40 de maşini aflate într-o parcare din apropiere au fost avariate.

Amintim că în aceeași noapte în care a căzut drona pe teritoriul Croației, o dronă a intrat în spaţiul aerian românesc, venind dinspre Ucraina, şi a ieşit, după numai trei minute, către Ungaria. Se prea poate să fi fost vorba despre același obiect.

Ministrul croat al Apărării a menţionat că a vorbit, duminică dimineaţă, cu omologii săi din Ungaria şi România şi aşteaptă un răspuns de la aceștia.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri