23.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022

Raoul Trifan despre majorările de taxe pregătite de guvernanţi: Coaliția Săraciei reduce nivelul de trai al românilor


Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan taxează noile bâlbâieli ale coaliţiei PSD-PNL privind introducerea (sau nu) a impozitării progresive. El spune că în loc să aducă îmbunătăţiri colectărilor, să scadă TVA-ul şi accizele la carburanţi, actuala putere vrea să majoreze taxelele.

Raoul Trifan afirmă că, după 7 luni cu PSD-PNL-UDMR la guvernare, economia arată dezastruos: inflație record, ROBOR record, cele mai mari dobânzi la împrumuturi din 2005 încoace, zero soluții pentru măririle de prețuri la energie, alimente și carburanți, milioane de euro pierdute din PNNR.

“Coaliția Săraciei reduce nivelul de trai al românilor. Acum, PSD anunță intenția de introducere a impozitării progresive, mascată sub denumirea generică de „optimizare fiscală”. Nu se știe de când și cum, totul este momentan într-un tărâm al posibilităților, dar domnul Ciolacu ne asigură că este o măsură benefică. Actuala cotă unică de impozitare a adus multe beneficii României de-a lungul anilor. Ne-a scăpat de birocrația greoaie pe care o vedem în alte state europene și care în România ar fi fost probabil înzecită, a stimulat investițiile și dezvoltarea afacerilor, în pofida birocrației și instabilității legislative create tot de stat”, afirmă Trifan

El spune că problema în România nu sunt taxele prea mici, pentru că nu sunt mici, ci capacitatea de colectare a statului român. În loc însă să se îmbunătățească colectarea (la care suntem pe ultimele locuri în UE), coaliția de guvernare mărește taxele, continuă el.

“Și vrea să mascheze mișcarea aceasta prin introducerea cotei progresive. USR dorește ca mai mulți bani să rămână în buzunarele românilor. Pentru asta, avem nevoie de zero taxe pe salariul minim, scăderea tva-ului și a accizelor la carburanți. Avem nevoie ca statul să fie suplu și să taie din cheltuielile cu sinecuri și pensii speciale. Avem nevoie de surse de venit de genul fondului offshore, redevențele din exploatările de la Marea Neagră, care ar putea crește pensiile românilor, nu conturile firmelor de partid. Iată cum se răspunde inflației și eventualelor crize financiare în devenire”, a încheiat Trifan.

 

 

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri