12.7 C
București
luni, 20 mai 2024

Raport al Curții de Conturi: ANRE a dat angajaților salarii mai mari decât meritau, a angajat o persoană fără calificările necesare și a făcut achiziții nejustificate de servicii de publicitate

Publicat pe


Un document recent al Curții de Conturi scoate în evidență mai multe nereguli constatate la o importantă instutiție a statului, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în perioada în care aceasta a fost condusă de Dumitru Chiriță.

În urmă cu trei luni, Dumitru Chiriță, un PSD-ist sprijinit de partid pe o serie de funcții înalte a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Electrica SA, companie la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei.

Vechi membru PSD, el a condus Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) între 2017 și 2023, și a fost acuzat constant că a provocat criza facturilor la energie din iarna anului 2022.

Chiriță (60 de ani) a fost numit președinte al ANRE de majoritatea PSD din Parlament în noiembrie 2017. După ce a lucrat în perioada comunistă ca electrician, Chiriță s-a transformat în 1990 în sindicalist. După Revoluție a intrat în…



Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri