14.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024

Raport șocant: Muncitorii români, tratați ca sclavii în Germania. Salarii sub minimul legal, concedieri fără preaviz, sume excesive pentru cazare

Publicat pe



Lipsa asigurărilor sociale, salariile insuficiente și presiunea din partea angajatorilor pentru un program de lucru excesiv rămân obstacole majore în calea unei munci decente și a unei vieți echilibrate pentru muncitorii sezonieri. Raportul scoate la lumină aceste aspecte și pune în discuție necesitatea unor măsuri urgente pentru a asigura respectarea drepturilor acestor lucrători vulnerabili.

„În 2023, unii dintre lucrătorii sezonieri străini au lucrat din nou în condiții inacceptabile. Există o serie de reglementări speciale în munca sezonieră și angajarea prin detașare, în principal în favoarea angajatorilor: aceștia pot lua salariați cu preavize de până la 70 de zile lucrătoare și, astfel, pot economisi din contribuțiile la asigurările sociale.

Ca și în anii precedenți, problema de bază în 2023 a fost că salariul minim era, de fapt, deseori semnificativ sub salariul minim.

În plus, programul de lucru a fost prelungit de mai multe ori…



Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri