29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Anunțul lui Zeleski, care ar putea influența totul! – VIDEO

Publicat pe


În cea de-a 13 zi de la izbucnirea războiului din Ucraina, s-a aflat că liderul de la Kiev a făcut un apel de ultimă oră, la dialog, către președintele rus, Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski susține că e gata să se așeze la masa discuțiilor. Declarațiile sunt văzute ca un semnal că liderul ucrainean ar fi dispus să facă anumite compromisuri pentru oprirea conflictului. Chiar și așa, președintele susține că ucrainenii nu vor capitula.

„În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare”, a susținut Zelenski într-un interviu acordat televiziunii americane ABC News, potrivit stiripesurse.ro. Totul, ca răspuns la întrebarea dacă Ucraina este pregătită să respecte cerințele Rusiei pentru o încetare a focului, inclusiv refuzul aderării la NATO, recunoașterea Crimeei drept teritoriu rusesc, recunoașterea independenței așa-numitei LPR/DPR (Republica Populară Lugansk/Republica Populară Donetsk).

Ce spune despre intrarea în NATO: Mi-am pierdut interesul pentru această problemă

Liderul de la Kiev a mai dat un semnal important, de această dată în privința aderării Ucrainei la NATO. „Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina.

Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a susținut președintele ucrainean, cu tot cu precizarea că Ucraina nu vrea să fie o țară care „cerșește ceva în genunchi și nu va fi o astfel de țară, eu nu vreau să fiu un astfel de președinte”.

Orele trecute, preşedintele ucrainean transmitea, într-un mesaj pe facebook, faptul că va rămâne în Kiev. Și că nu se ascunde. „Nu mă tem de nimeni”, a susținut Zelenski, pe rețeaua de socializare.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri