30.2 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Război în Ucraina | Armata rusă cere ucrainenilor din Mariupol să depună armele

Publicat peCele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Rușii cer ucrainenilor din Mariupol să depună armele
  • Volodimir Zelenski, discurs istoric în Parlamentul Rromâniei

”Forțele armate ruse, pornind doar de la principii umane, le cere unităților Forțelor Armate ale Ucrainei, batalioanelor teritoriale de apărare și mercenarilor străini să oprească ostilitățile de la 06:00, ora Moscovei, pe 5 aprilie, pentru a salva civilii.” a spus şeful Centrului Naţional de Control.apărarea Federaţiei Ruse Mihail Mizintsev.

Potrivit acestuia, formațiunilor ucrainene din Mariupol li s-a cerut „să depună armele și să plece pe traseul convenit cu partea ucraineană în direcția Zaporojie către teritoriile controlate de Kiev”. „Toți cei care depun armele au garantată păstrarea vieții”, a spus Mizintsev.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut aseară, un discurs în Parlamentul României.

Volodimir Zelenski, a prezentat, în fața Parlamentului României, imagini șocante din Bucha: „Știm de peste 300 de oameni torturați”.

Președintele Ucrainei și-a cerut scuze pentru duritatea imaginilor, menționând că vrea să arate ce a văzut și el la Bucha.

Forţele ruse care s-au retras din oraşul Bucha au lăsat în urmă un adevărat masacru, dar grozăviile sunt pe departe de a fi terminate. Imaginile din satelit oferite de compania de supraveghere Maxar înfăţişează mai multe gropi comune.

Imaginile din satelit oferite de compania Maxar înfăţişează mai multe gropi comune, dintre care unele neterminate. Armata rusă nu a anticipat momentul retragerii şi astfel unele morminte comune au rămas neterminate.

Se poate observa în imagine un şanţ lung de 14 metri şi adânc de trei, săpat lângă biserica Biserica Sf. Andrei din Bucha. Plecarea precipitată a forţelor de ocupaţie ruse a făcut ca, din fericire, planul macabru să nu fie dus la bun sfârşit.

Război în Ucraina 4 aprilie 2022 | Ucraina amenință cu represalii după masacrul de la Bucha | Germania și Franța expulzează diplomați ruși

Război în Ucraina 3 aprilie 2022 | Masacru la Bucha, ruşii au ucis zeci de civili nevinovaţi, atacurile cu rachete continuă la Odesa

Război în Ucraina 2 aprilie 2022 | Regiunea capitalei Kiev este sub controlul total al armatei ucrainene

Război în Ucraina 1 aprilie 2022 | Preşedintele Parlamentului European, la Kiev: „Vă vom ajuta să vă reconstruiţi oraşele şi satele” 

Război în Ucraina 31 martie 2022 | Război în Ucraina | Ruşii bombardează masiv în suburbiile Kievului, dar şi în Nikolaev

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri