17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Emil Boc, gest controversat în Cluj! A dat jos steagul României de pe marile bulevarde!

Publicat pe


În contextul războiului din Ucraina, ajuns, din păcate, la cea de-a 12 zi, s-a aflat că la Cluj mai multe steaguri tricolore au fost înlocuite, chiar în centrul orașului, cu drapelul Ucrainei. Totul, în semn de sprijin pentru acest stat, urmare a invaziei rusești.

În centrul orașului al cărui primar este Emil Boc s-au montat zeci de steaguri tricolore și ale Uniunii Europene – atât pe strada Memorandumului, cât și în piața Unirii și pe pietonala Eroilor, potrivit actualdecluj.ro. Totodată, patru dintre steagurile românești de pe latura de nord a pieței Unirii au fost înlocuite cu drapelul Ucrainei, transmite aceeași sursă.

(sursa foto: actualdecluj.ro)

Câți ucraineni au intrat în România de la începutul crizei

Cetățenii din Ucraina continuă să părăsească granițele statului, în căutare de refugiu, după izbucnirea războiului. Din cele mai recente date venite de la Poliția de Frontieră, în dimineața zilei de luni, 7 martie, rezultă că „în data de 06.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 93.270 de persoane, dintre care 33. 969 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 7,4 % faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 10.953 cetăţeni ucraineni (în ușoară scădere cu 0,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 21.121 cetăţeni ucraineni (creştere de 14,9%)”.

Conform aceleiași surse, „de la declanşarea acestei crize, până la data de 06.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 261.445 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 182.312 cetăţeni ucraineni”.

Ciucă: Am putut să observăm cu toții o mobilizare și un gest de solidaritate exemplare ale cetățenilor români

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă făcuse trimitere, sâmbătă, 5 martie, la solidaritatea arătată de români, în contextul războiului din Ucraina. „Până în acest moment, am putut să observăm cu toții o mobilizare și un gest de solidaritate exemplare ale cetățenilor români și ale organizațiilor neguvernamentale, ale societății civile în ansamblul său și ale instituțiilor statului. Doresc să le mulțumesc tuturor pentru modul în care au înţeles să îşi facă datoria faţă de cetăţenii care sunt îngroziţi, care sunt năpăstuiţi de tot ceea ce înseamnă consecinţele războiului generat de invazia armatei ruse în Ucraina. Pe platforma „Ucraina – împreună ajutăm mai mult”, până în acest moment, avem înscrise 5.700 de oferte.

Această cifră spune tot despre ceea ce poate să însemne ajutorul în alimente, în medicamente, în spații de cazare, inclusiv în cartele SIM, și este dovada faptului că, așa cum spuneam mai devreme, cetățenii țării noastre au înțeles și s-au mobilizat exemplar. Această campanie de donație va continua între o formă ce va fi îmbunătățită cu reprezentanții Code for Romania, structură pe două paliere: un acoperiș pentru managementul și validarea cererilor și ofertelor de cazare și sprijin de urgență pentru managementul și alocarea altor tipuri de resurse. Desigur, discutăm de hrană, produse de igienă și îmbrăcăminte”, spunea, la acel moment, prim-ministrul Ciucă.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri