22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Gara din Donețk, atacată de ucraineni cu lansatoare HIMARS. Muniția și armamentul rușilor, distruse!

Publicat pe


Gara din orașul Donețk, oraș aflat sub controlul rușilor, a fost atacată de ucraineni cu lansatoare americane HIMARS. Acolo, rușii aveau depozitate muniție și armament, care ar fi urmat să fie trimise pe front pentru a fi folosite în lupte.

În imaginile care au apărut pe Twitter și Telegram se pot observa mai multe coloane de fum care se ridică deasupra orașului Donețk, aflat sub control rusesc.

Lupte intense în Donbas

Luptele continuă pe frontul din Donbas, iar șeful spionajului militar ucrainean spune că războiul din țara sa nu se va încheia anul acesta. Oficialul de la Kiev prevede pentru 2023 o victorie a armatei țării sale și recuperarea tuturor teritoriilor ocupate de Rusia.

Armata Ucrainei a preluat noi linii defensive în Donețk, unde controlează încă marile orașe, și intenționează să lanseze contraofensive în sudul țării. Guvernatorul regiunii Lugansk, Serhiy Haidai, a declarat că bătălia pentru Lisichansk a atras trupe rusești care ar fi putut lupta pe alte fronturi și a dat timp forțelor Ucrainei să construiască fortificații în regiunea Donețk, transmite The Guardian.

Haidai a reiterat apelurile către aliații occidentali ai Ucrainei să furnizeze mai multe arme, spunând că forțele armate ale Kievului vor lansa o contraofensivă atunci când vor avea suficiente arme cu rază lungă de acțiune.

Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri