30 C
București
duminică, 3 iulie 2022

RĂZBOI ÎN UCRAINA. RUSIA SCOATE ARSENALUL GREU ca să cucerească estul Ucrainei – VIDEO

Publicat pe


Imagini cutremurătoare au apărut pe internet, surprinse în Ucraina, pe măsură ce au trecut peste 40 de zile de când a început războiul care macină teritoriul statului condus de Volodimir Zelenski.

O înregistrare apărută pe Twitter e de-a dreptul înspăimântătoare. E vorba de imagini cu o salvă de rachete Iskander-M rusă ce ar fi vizat forțele ucrainene din regiunea Harkov.

Atac cu rachete Iskander în regiunea Odesa

Zilele trecute, pe 1 aprilie mai exact, se aflase că trei rachete Iskander din direcția armatei ruse s-au îndreptat către o zonă rezidențială din regiunea Odesa. „Chiar acum inamicul a lovit o așezare din regiunea Odesa, cu trei rachete Iskander. Sunt răniți”, a declarat, la acea dată, Maxim Marchenko, șefului administrației militare regionale din Odesa, citat de pravda.com.ua. Oficialul a promis atunci că rușilor „le va părea rău pentru fiecare lansare de rachete și pentru fiecare bombardament” asupra teritoriului ucrainean.

Temutele rachete Iskander sunt capabile să lovească ținte la 500-700 km distanță, având o precizie înaltă.

Pe de altă parte, încă din 24 februarie s-a aflat că Belarusul cere sisteme rusești S-400 și rachete Iskander pe teritoriul său. Belarus vrea să desfășoare sisteme de rachete tactice Iskander și sisteme de rachete de apărare aeriană S-400 Triumf pe propriul teritoriu, a declarat la acea dată președintele Aleksandr Lukașenko. Citiți mai multe AICI.

Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri