12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Un tren cu peste 800 de refugiați se îndreaptă spre București

Publicat pe


În cea de-a 12-a zi de la izbucnirea războiului din Ucraina, cu atenția lumii întregi continuând să fie ațintită asupra situației din acest stat, s-a aflat că un tren de călători, cu peste 800 de refugiați la bord, urmează să ajungă luni după-amiază în București.

„În această dimineață circulă trenul CFR Călători 12605 cu 12 vagoane având 870 de refugiați la bord, sosiți în țară cu un tren al Căilor Ferate Moldovene”, au anunțat reprezentanții CFR Călători, în 7 martie.

S-a mai aflat că trenul a plecat din Iași la ora 10:20, sosirea în gara București Nord fiind estimată în jurul orei 17:15. „Cetățenii străini care provin din Ucraina călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători”, menționează aceeași sursă.

În tot acest timp, de la Guvern s-a anunțat că premierul Ciucă va participa, luni, de la 15:30, „la ședința pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina”.

Câți ucraineni au ajuns în România în ultimele 24 de ore

Totodată, în dimineața zilei de luni, 7 martie, s-a aflat, de această dată de la Poliția de Frontieră, că „în data de 06.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 93.270 de persoane, dintre care 33. 969 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 7,4 % faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 10.953 cetăţeni ucraineni (în ușoară scădere cu 0,9%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 21.121 cetăţeni ucraineni (creştere de 14,9%)”.

Totodată, Poliția de Frontieră a informat că „de la declanşarea acestei crize, până la data de 06.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 261.445 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 182.312 cetăţeni ucraineni”.

ISU București-Ilfov: Punct de comandă în incinta Gării de Nord

Pe de altă parte, un mesaj transmis duminică seară, pe 6 martie, de la nivelul ISU București-Ilfov, via Facebook, indica faptul că în cursul zilei „a fost operaționalizat un punct de comandă în incinta Gării de Nord, din care fac parte reprezentanți ai instituțiilor angrenate în gestionarea fluxului de persoane din Ucraina”.

„Deciziile privind preluarea, transportul, cazarea, acordarea asistenței medicale, precum și alte situații inopinate sunt luate în cel mai scurt timp, în funcție de situație, potrivit competențelor fiecărei entități angrenate.

Aceste demersuri sunt complementare acțiunilor realizate în cursul zilei precedente, când au fost amplasate, în incinta Gării de Nord, corturi pentru acordarea primului-ajutor, corturi pentru cazare temporară, precum și autospecialele de pompieri, SMURD și SABIF.

Activitatea tuturor resurselor implicate este gestionată din teren, iar datele operative sunt furnizate Centrului Municipiului București, respectiv al Judetului Ilfov, de Coordonare și Conducere a Intervenției (CMBCCI – CJCCI IF)”, a mai transmis sursa citată, în 6 martie.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri