0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Război în Ucraina, ziua 102. Explozii puternice în Kiev. Alarmele de raid aerian au pornit în repetate rânduri în oraș

Publicat peMinistrul ucrainean de Interne a declarat că Ucraina „face tot ce poate” pentru a aduce acasă soldații din regimentul Azov, care au fost luați prizonieri după capturarea orașului Mariupol din sudul țării.

Știm cu toții că ei vor ajunge aici, la Kiev, și facem totul pentru ca acest lucru să se întâmple„, a declarat ministrul de interne Denis Monastirski pe Telegram, potrivit Euronews.

Agenții de informații ucraineni comunică cu militarii regimentului Azov, care au rezistat timp de mai multe săptămâni unui asediu rusesc la oțelăria din oraș, înainte de a fi capturați.

Prin intermediul lor aflăm mai multe despre condițiile lor de trai, despre hrană și despre posibilitățile de eliberare„, a adăugat Monastirski în mesaj.

Un imens semn de întrebare a planat deasupra capetelor luptătorilor ucraineni.

După ce combinatul siderurgic Avoz a fost capturat de forțele rusești, aceștia au fost duși pe teritoriul controlat de separatiștii pro-ruși în Ucraina.

Ucraina a cerut un schimb de prizonieri, dar unii din Rusia – inclusiv ministrul adjunct de Externe – au spus că aceștia ar trebui să fie judecați.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri