20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Război în Ucraina, ziua 20. Au continuat bombardamentele în marile oraşe, în special în Kiev şi Harkov

Publicat pe


Blietzkreiegul dorit de Vladimir Putin în Ucraina se transformă într-un război de uzură. În noaptea care a trecut au contiuta bombardamentele în marile oraşe, precum capitala Kiev, Harkov sau Odesa. Unul dintre consilierii președintelui Volodimir Zelensky a declarat că războiul ar trebui să se termine cel târziu la începutul lunii mai, printr-un acord de pace, pentru că Rusia nu va mai avea resurse pentru a susține invazia.

Armata rusă continuă să atace cu rachete marile oraşe ucrainiene, fără niciun discernământ, fiind vizate inclusiv cartiere cu blocuri. În Kiev, un bloc de locuințe a fost cuprins de flăcări ca urmare a exploziilor care s-au auzit marți dimineața. Încă nu există informații legate de morți sau răniți. Al doilea oraş al Ucrainei, Harkov, a fost bombardat şi în noaptea trecută, devenind tot mai mult o ruină. De altfel, oraşul aflat în estul Ucrainei a fost cel mai afectat de invazia rusă.

Un consilier al primarului din Mariupol a anunţat, în această dimineaţă, că ar fi 20.000 de morţi din rândul populaţiei civile. Cifra trebuie privită totuşi cu circumspecţie.

Oleksi Arestovici, consilier al şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că războiul ar trebui să se termine cel târziu la începutul lunii mai, pentru că Rusia nu va mai avea resurse pentru a susţine invazia, informează Reuters.

Volodimir Zelenski s-a adresat luni noapte într-un discurs soldaţilor ruşi, transmițându-le că dacă se vor preda vor fi trataţi cu decenţă. ”De ce să muriţi? Pentru ce? Ştiu că vreţi să supravieţuiţi. Vă ascultăm conversaţiile în interceptări, ascultăm ce credeţi cu adevărat despre acest război fără sens, despre această ruşine şi despre statul vostru. Discuţiile dintre voi. Apelurile voastre către casă, către familie. Auzim totul. Tragem concluzii. Ştim cine sunteţi”, a spus Zelenski.

Întrerupte ieri din motive tehnice, negocierile în sistem online între ruşi şi ucrainieni vor fi reluate astăzi.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri