25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Război în Ucraina, ziua 22 – Bombardamente puternice în marile orașe din Ucraina: O școală a fost DISTRUSĂ. 108 copii au fost uciși până acum în război – Bilanțul ultimelor 24 de ore

Publicat peUPDATE 10.06 108 copii au fost uciși până acum în conflictul armat din Ucraina. Până în dimineața zilei de 17 martie, 108 copii au fost uciși și peste 120 au fost răniți, în război. Copiii au suferit cel mai mult în regiunea Kiev – 52, regiunea Harkov – 34, regiunea Donețk – 25, regiunea Cernihiv – 24, regiunea Mykolaiv – 20, regiunea Jytomyr – 15 regiunea Sumy – 14 și regiunea Herson – 10.

Atentatele și bombardamentele au afectat peste 411 instituții de învățământ, dintre care 63 au fost complet distruse. Cele mai afectate au fost în regiunea Donețk – 119, regiunea Harkov – 77, regiunea Mykolaiv – 30, regiunea Sumy – 28, regiunea Kiev – 35, regiunea Herson – 21 și în regiunea Kiev – 24.

Peste 11 instituții medicale și trei centre de reabilitare au fost bombardate, inclusiv pentru copii cu dizabilități.

UPDATE 09.58 În Mariupol, aproape toate clădirile au fost distruse, infrastructura este aproape inexistentă, iar oamenii topesc zăpadă ca să aibă ce bea. Mariupol, oraș-port la Marea Azov, a fost aproape ras de pe fața pământului de către forțele armate ale Federației Ruse. Oficialii orașului spun că aproape 90% dintre clădiri au fost lovite de bombe, infrastructura nu mai există, iar oamenii beau apă din bălți. Potrivit acestuia, la momentul blocadei au rămas în oraș între 350.000 și 400.000 de oameni. Infrastructura aproape că nu mai există, iar locuitorii suferă de lipsa apăei potabile. Unii au topit deja zăpada, au colectat-o ​​în bălți și au pus apa rezultată în sticle.

UPDATE 09.40 Rușii au pierdut în 20 de zile de conflict mai mulți militari decât americanii în Irak și Afganistan

Peste 7.000 de militari ruși au fost uciși în 20 de zile de ostilități în Ucraina. Acesta este mai mult decât numărul total de soldați americani uciși în 20 de ani în timpul războaielor din Irak și Afganistan, potrivit The New York Times, citând „estimări” ale serviciilor de informații americane.

UPDATE 09.19  Atacul cu rachete din această dimineață a distrus două clădiri înalte pe malul stâng al Kievului. În urma loviturilor cu rachete de astăzi dimineață la Kiev, două clădiri înalte din districtul Darnițki au fost avariate, o persoană a murit, iar alte patru au fost rănite.

 

„Noaptea de 17 martie a fost agitată la Kiev. În urma unei lovituri cu rachete în oraș, două clădiri rezidențiale cu mai multe etaje din districtul Darnițki au fost avariate”,  a spus Mikola Povoroznik, de la biroul de presă al Administrației de Stat a orașului Kiev. 

„Conform datelor preliminare, o persoană a murit, patru au fost rănite, doi dintre ei au fost internați în spital. Salvatorii și medicii continuă să lucreze la fața locului”, a spus Povoroznik.

UPDATE 09.10Autoritățile au spus că școala din Merefa, un oraș din regiunea Harkov din nord-vest, a fost parțial distrusă. Pompierii încă sting incendiul. Presa locală a declarat că o școală și un centru comunitar au fost lovite.

Noaptea trecută, teatrul orașului Mariupol a fost bombardat unde se adăposteau cel puțin o mie de oameni, adulți și copii. Între timp, propaganda făcută de Putin neagă lovitura și acuză Kievul că pregătește un atac chimic. 

Rusia își intensifică presiunea militară în zona Mării Negre, spun înalți oficiali ai SUA. Ei au în vizor și Odesa, însă nu pot ataca până nu trec de Nikolaev. 

Multiple reports that Russian forces dropped a bomb on Mariupol drama theatre where (at least until yesterday) hundreds of people were taking refuge. If confirmed refugees were still inside, this would be potentially the worst civilian harm incident and an undisputable war crime. pic.twitter.com/sDfhHULLCM

— Christo Grozev (@christogrozev) March 16, 2022

Un bazin de înot din Mariupol a fost bombardat de aviația rusă. În complexul sportiv se refugiaseră femei și copii.

Russian airstrike targeted Neptun swimming pool in Mariupol https://t.co/DpxW3inL1o pic.twitter.com/a03NoWzFmX

— Liveuamap (@Liveuamap) March 16, 2022

Luptele cumplite au fost surprinse, din nou, pe străzile din Mariupol. Un tanc rusesc a fost lovit din toate părțile de mai multe rachete. Tot atacul a fost filmat cu ajutorul unei drone.

Горіть в пеклі, путінські вбивці! pic.twitter.com/rRyzy3QtQv

— АЗОВ (@Polk_Azov) March 16, 2022

Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, răpit pe 11 martie de ruşi, a fost eliberat. Edilul a fost schimbat cu nouă prizonieri de război ruşi. Un jurnalist vorbește de pe o clădire din Kiev distrusă de bombardamentele puternice. El este filmat cu ajutorul unei drone.

Such heavy bombings in Kyiv over 48 hours, it is almost fortunate so many people have left the city. This drone shot shows why. #Kyiv #Ukraine️ pic.twitter.com/oxg4mhVPgm

— Chris Reason (@ChrisReason7) March 15, 2022

Oraşul-port din sudul Mariupol a fost puternic vizat de bombardamentele ruseşti în ultimele două săptămâni şi se estimează că peste 30.000 de persoane au reuşit să fugă deja, transmite BBC. Cel puţin 2.400 de civili au fost ucişi până acum în oraş, spun oficialii ucraineni.

Joi, alte 13 autobuze care transportau aproximativ 300 de refugiaţi au ajuns peste graniţa în regiunea Rostov din Rusia, a informat presa rusă.

Mariupol se confruntă cu cel mai grav dezastru umanitar, cu alimente, apă, electricitate şi alte provizii cheie întrerupte.

Rachetele ruseşti au lovit şi un spital de copii şi, ieri, un teatru în care se adăpostiseră peste 1.200 de oameni.

Cel puțin 2400 de civili au fost ucişi până acum în oraş, spun oficialii ucraineni.

Ieri, Ucraina a mai raportat că într-un alt oraş, Cernihiv, forţele ruse au împuşcat şi au ucis 13 ucraineni care stăteau la coadă pentru a cumpăra pâine.

Vladimir Soloviev, un realizator TV cunoscut în Rusia, foarte apropiat de regimul de la Moscova, a lansat un mesaj amenințător în direct, la adresa statelor occidentale. „Putin v-a cerut ca infrastructura și granițele NATO să rămână la nivelul anului 1997! Arme nucleare către toate țările care le dețin! Și dacă chiar vă gândiți că ne vom opri la Ucraina, gândiți-vă de 300 de ori înainte! Vă reamintesc că Ucraina este doar un pas intermediar în asigurarea siguranței strategice a Federației Ruse”, a spus jurnalistul.

Sursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri