27.1 C
București
marți, 30 mai 2023

Război în Ucraina, ziua 268. Zeci de bombardamente ale ruşilor în sud-estul şi nord-estul Ucrainei

Publicat peRăzboi în Ucraina, ziua 268. Autorităţile ucrainene au raportat bombardamente în Zaporojie, Herson, Mikolaiv, Lugansk şi Harkov. Atacurile au fost efectuate cu rachete de croazieră şi sisteme de artilerie.

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Armata rusă a efectuat zeci de bombardamente în sud-estul şi nord-estul Ucrainei
  • Motivul pentru care Ucraina și Rusia trebuie să negocieze, dezvăluit de un general american
  • Președintele Andrzej Duda spune că Ucraina nu va participa „activ” la investigație
  • După ce i-a iritat pe aliați, Volodimir Zelenski revine asupra declarațiilor despre racheta din Polonia
  • Rusia cere Statelor Unite să exercite presiuni asupra Ucrainei
  • O rachetă rusească a lovit o șosea circulată din orașul ucrainean Dnipro
  • Secretarul general al ONU anunță că acordul privind cerealele din Marea Neagră a fost prelungit

Armata rusă a efectuat, joi, zeci de bombardamente asupra unor poziţii din sud-estul şi nord-estul Ucrainei, anunţă autorităţile militare ucrainene, conform postului de televiziune CNN.

Autorităţile ucrainene au raportat bombardamente în Zaporojie, Herson, Mikolaiv, Lugansk şi Harkov. Atacurile au fost efectuate cu rachete de croazieră şi sisteme de artilerie, vizând poziţii militare şi infrastructura esenţială.

Au fost raportaţi morţi şi răniţi în regiunile Zaporojie şi Dnipro. Pe liniile frontului din regiunile Doneţk şi Lugansk au fost raportate atacuri masive cu obuze de artilerie.

La rândul său, armata ucraineană a atacat trei puncte de control şi cinci depozite de muniţie ale forţelor militare ruse situate în zone din sud-estul Ucrainei aflate sub ocupaţie, potrivit agenţiei Ukrinform.

Numărul morţilor din atacul rusesc cu rachete asupra Vilniansk, în regiunea Zaporizhzhia, este de cel puţin şapte. Salvatorii au găsit cadavrele a şapte persoane sub dărâmăturile unei clădiri lovite de o rachetă rusă din Vilniansk. Acest lucru a fost declarat de şeful adjunct al biroului prezidenţial ucrainean, Kyrylo Timosenko, relatează Ukrinform.

„Zeci de salvatori, voluntari şi utilităţi publice încă lucrează pe şantier”, a adăugat el. Trupurile a şapte persoane au fost scoase de pe dărâmături”.

Război în Ucraina, 17 noiembrie | Generalul James Marks dezvăluie motivul pentru care Ucraina și Rusia trebuie să negocieze 

Război în Ucraina, 16 noiembrie | Volodimir Zelenski se declară convins că racheta căzută în Polonia nu a fost lansată de Ucraina

Război în Ucraina, 15 noiembrieCel mai puternic atac asupra Ucrainei din ultima lună | Şapte milioane de oameni nu au energie electrică

Război în Ucraina, 14 noiembrieMoscova confirmă întâlnirea din Turcia între oficiali ruși și americani 

Război în Ucraina, 13 noiembrieStarea de asediu se menține la Herson

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri